facebook

“Ми близько, на вас чекає смерtь”. Українські партизани налякали рашистські спецслужби

Це не перша акція підпільників у тилу ворога.



Подія: Українці на тимчасово окупованих територіях продовжують чинити спротив агресору, повідомляє ГУР Міноборони у Facebook.

Деталі і коментарі: “Російський окупанте! Ми близько і вже працюємо по кожному з вас. Вас всіх чекає смерть”. Такі листівки масово розклеїли по тимчасово окупованому селищі міського типу Великий Бурлук, що у Харківській області. “Такі дії вже підняли на ноги фсбшників, які тепер безрезультатно шукають наших підпільників. 9 травня орки очікували побачити великі святкування “дня побєди”, а отримали акцію у тилу на окупованій ними території. Жоден рашист не знатиме спокою на нашій землі. Великий Бурлук — це Україна”, — зазначило ГУР Міноборони.

Це не перша акція українських партизанів у тилу ворога. Напередодні 9 травня мешканці Токмака нагадали окупантам, що вони на українській землі тимчасово.
“На вулицях міста масово з’явились листівки з написом “Перемогли нацизм — переможемо і рашизм”, — розповіла Територіальна оборона ЗСУ у Facebook. Раніше ГУР Міноборони повідомляло, що українські партизани в окупованому Мелітополі ліквідували щонайменше 70 військовослужбовців росії у період з 20 березня по 12 квітня. Причина смерті окупантів — ножові та вогнепальні поранення. Рашистів знешкодили під час комендантської години, коли вони здійснювали нічне патрулювання міста. У ГУР Міноборони стверджують, що військове командування росії приховує точну кількість убитих та обставини ліквідації своїх солдатів.

Щоб приховати свої втрати на війні в Україні, росія записує убитих військових до списку “безвісти зниклих”. Їхні тіла складають на імпровізованих звалищах, де “двухсотих” так багато, що гори трупів досягають двох метрів заввишки. Про це свідчать нові телефонні розмови загарбників, які вдалося перехопити СБУ. “Это не морг, это свалка. Здоровенное, это… поле — не поле, полигон — не полигон… Огорожено, оцеплено, никого не пускают. И, короче, там тысячами привозят. Свалка высотой с человеческий рост…”, — розповідає ворожий загарбник своїй дружині з так званої ДНР. За його словами, це звалище організували прямо під Донецьком. Його охорона заробляє шалені гроші, допомагаючи родичам мерців знайти їхні останки. А дізнався він про це, бо там його знайома відшукала тіло брата.

Читайте також:  До України з Німеччини прибули перші зенітні самохідні артилерійські установки Gepard

Тим часом кожного дня з’являються нові свідчення терору рашистських військ на тимчасово окупованих територіях України, повідомила обмудсменка Людмила Денісова у Facebook. “На Запоріжжі росіяни на своїх блокпостах не пропускають мирних українських громадян, які хочуть покинути окуповані загарбниками території, з Мелітополя та Бердянська. В евакуаційних колонах, що змушені по кілька діб стояти на блокпостах, — жінки, діти, літні люди. У Мелітополі солдати окупаційної армії під виглядом пошуку партизанів та диверсантів вриваються до приватних гаражів та проводять обшуки, а потім викрадають автівки. Крім того, загарбники займають квартири мелітопольців, які виїхали на підконтрольну Україні територію. Після окупації міста Кремінна на Луганщині рашисти пограбували військовий ліцей “Кадетський корпус ім. героїв Молодої гвардії”, школи та лікарні — вивезли всю техніку та майно. Поблизу Харкова правоохоронці виявили тіла трьох цивільних, розстріляних російськими військовими. Убитих знайшли на дорозі в напрямку Циркунів. Це село, що розташоване всього за 2 кілометри від Харкова, російські військові окупували 24 лютого, а українські військові звільнили його 7 травня. Росіяни зруйнували в селі будівлю середньої школи, яка вистояла в часи Другої світової війни”, — розповіла Денісова. За її словами, терор та жорстоке поводження з мирними жителями на окупованих територіях — це військовий злочин, порушення норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.