facebook

Силам оборони передали 1700 безпілотників у межах “Армії дронів”. Вони мають посилити контрнаступ

Для підтримки контрнаступу на фронт передали 1700 розвідувальних і ударних безпілотників. Про це 26 липня повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram.
“Пташки” зі штучним інтелектом, який допоможе ефективно розпізнавати, а потім знищувати ворожі цілі”, – сказав він.

Міністр додав, що всі безпілотники придбано в межах державної програми “Армія дронів”.

Окремо Федоров зазначив, що в межах проєкту 40 типів вітчизняних дронів уже мають допуск до експлуатації та здобувають держконтракти. Ще рік тому таких дронів було лише сім.

“Також ми повністю змінили доктрину ведення бою за допомогою БПЛА – створили перші 11 ударних рот дронів у ЗСУ. Разом із Нацгвардією і СБУ запустили й забезпечуємо дронами декілька спецпідрозділів. Підготували 10 тис. операторів БПЛА разом з освітніми центрами. Ще 10 тис. навчаються просто зараз”, – додав міністр.



Контекст:
Фандрайзингова платформа United24 разом із Генеральним штабом ЗСУ й Мінцифри на початку липня 2022 року заявили про спільний проєкт “Армія дронів”. Програма передбачає системну закупівлю дронів, їх ремонт і курс навчання пілотів.

21 вересня минулого року Федоров зазначив, що Україна активніше займеться розвитком військових технологій, зокрема забезпеченням армії безпілотниками.

Міністерство оборони України повідомило, що 2023 року планує закупівлю для армії вітчизняних безпілотників на 20 млрд грн.

Федоров поінформував 8 травня, що в Україні сформували вісім нових ударних рот БПЛА, готових до бою.” Три ударні роти, які ми запустили кілька місяців тому, вже мають успішні результати на фронті”, – розповів глава Мінцифри.

Читайте також:  На Донецькому напрямку загинув воїн "десятки" з Прикарпаття Сергій Нікандров

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.