facebook

Від Сибіру до Камчатки: у Росії знайшли понад 60 спецтаборів із “викраденими” українцями

Росія насильно вивезла з тимчасово окупованого Маріуполя понад 6 тисяч людей. Їх розселили до спецтаборів у найнесприятливіших областях РФ.

Про це йдеться у розслідуванні британського видання Inews.

На сьогоднішній день у Росії налічується мінімум 66 таборів із примусово депортованими громадянами України. Більшість населення цих таборів становлять люди з Маріуполя.

Розташовуються поселення в несприятливих для життя і віддалених регіонах РФ: Далекому Сході, Кавказі, Сибіру і за Полярним колом.



Вдалося з’ясувати, що у 38 із цих таборів перебуває 6250 осіб, причому понад третину з них створено саме для маріупольців. У середньому у кожному таборі живе 162 особи.

Щоб розмістити всіх людей, які, за даними РФ, в’їхали в країну з України з початку війни, потрібно побудувати щонайменше 6 тисяч таких таборів. За даними ЗМІ країни-агресора, до Росії з початку повномасштабної війни вивезли насильно близько 808 тисяч українців, з яких 153 тисячі – діти.

Більше того, у пропагандистських ЗМІ стверджують, що примусово депортовані українці самі виявили бажання перебратися на Далекий Схід. Вибратися ж із цього регіону практично неможливо – люди буквально утримуються у концтаборі: без речей, телефонів, грошей та документів.

“Наших людей із теплого Приазов’я вивезли за 9,6 тис. кілометрів у дупу світу, де найтепліший місяць серпень із температурою +21, для чого?”, – раніше висловився радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Читайте також:  З 1 травня українці отримають нову допомогу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.