facebook

Під час режиму тиші на «Азовсталі» росіяни підбили авто, що рухалось до цивільних. Є загиблий боєць — «Азов»

російські війська порушили режим припинення вогню на «Азовсталі» у Маріуполі: окупанти підбили авто, що рухалось до цивільних.
Про це повідомляє полк «Азов», бійці якого продовжують захищати Маріуполь.

Автівка рухалась до цивільних, щоб евакуювати їх із території заводу. Проте окупанти підбили авто, застосувавши протитанковий ракетний комплекс.

Унаслідок обстрілу загинув один боєць, ще шестеро — зазнали поранень.



«Ворог продовжує порушувати всі домовленості та не дотримуватись гарантій безпеки під час евакуації цивільного населення», — повідомляють в «Азові».

Обережно, відео може шокувати

Ситуація на «Азовсталі»

Командир полку «Азов» підполковник Денис Прокопенко ввечері 4 травня публічно повідомив про те, що росіяни прорвались на територію заводу «Азовсталь».

Заступник командира полку «Азов» капітан Святослав Паламар «Калина» 5 травня заявляв, що на території заводу третій день тривають активні бої. Він наголошував, що окупанти не дотримувались режиму тиші, тож евакуація цивільних з «Азовсталі» не відбувалась.

Голова патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін розповів, що окупанти використовують артилерію, авіацію та іншу техніку. За його словами, поранених стає дедалі більше, периметр скорочується.

Евакуація із заводу

За підтримки ООН 1 травня з території «Азовсталі» почалась евакуація цивільних. Також 2 травня виїхали люди з інших районів Маріуполя. А 3 травня у Запоріжжя приїхала перша група цивільних українців, які виїхали 1 травня. 4 травня з Маріуполя та сіл поряд евакуювали 344 людини. Загалом за підтримки ООН із Маріуполя та заводу вивезли майже 500 людей. Сьогодні, 6 травня, триває наступний етап евакуації, повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Читайте також:  На Запоріжжі майже в один день загuнулu п’ять воїнів з Прикарпаття: Всі з одного батальйону

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.