facebook

Для відбиття путінської агресії: Байден хоче надати Україні багатомільярдну допомогу

Президент США Джо Байден звернувся до Конгресу з проханням виділити для України [за даними джерел Reuters] 33 млрд доларів на підтримку у війні з Росією. З цих коштів 20 мільярдів мають піти безпосередньо на зброю.



“Я щойно підписав заявку до Конгресу з найважливішої допомоги для України – для того, щоб вона могла продовжувати чинити опір путінській агресії. Ми маємо зробити все від нас залежне, щоб підтримати наших союзників”, – сказав він під час брифінгу.

Американський президент висловив переконання, що продовження агресії РФ проти України є неприпустимим. Оскільки “росіяни продовжуватимуть коїти свої злочини”.

“Щодня українці віддають свої життя. І ми повинні надати їм озброєння та всі необхідні види допомоги, які зроблять ці жертви глибоко осмисленими. І дуже важливо, аби ця допомога була затверджена якнайшвидше”, – зазначив Байден.

При цьому він наголосив: Росія є агресором. І весь світ має притягти її до відповідальності за ті злочини, які вона скоює на “територіях України, які намагається контролювати”.

“І поки це триває, ми надаватимемо Україні допомогу – як військову, так і гуманітарну”, – запевнив американський президент.

За інформацією Reuters, запит Байдена включає в себе:

понад 20 млрд доларів на зброю, боєприпаси та іншу військову допомогу;

8,5 млрд доларів прямої економічної допомоги уряду;

3 млрд доларів на гуманітарну та продовольчу допомогу.

Читайте також:  Чи може Кремль завдати несанкціонованого тактичного ядерного удару: відповідь експерта

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.