facebook

Німеччина погодилася на нафтове ембарго та відключення Сбербанку Росії від SWIFT

Німеччина перестала відкидати ідею відключення найбільшого банку Росії, Сбербанку, від системи SWIFT та запровадження поетапного ембарго на російську нафту. Ці заходи можуть бути включені до шостого пакету санкцій ЄС проти Росії.



Про це повідомив Bloomberg, посилаючись на джерела, знайомі з перебігом переговорів між послами ЄС. За їхніми даними, розробку шостого пакету європейських санкцій прискорило відключення Польщі та Болгарії від російського газу.

Також наголошується, що Німеччина готова розглянути питання щодо включення Сбербанку до наступного пакету санкцій Європейського Союзу. Усі підсанкційні у Європі російські банки підлягають відключенню від міжнародної системи обміну платіжними повідомленнями SWIFT.

“Берлін був стурбований тим, що санкції проти Сбербанку завадять операціям, пов’язаним з енергетикою. Але останніми тижнями Німеччина розпочала активний перехід до альтернативних постачальників енергії і тепер готується підтримати поетапну заборону на російську нафту”, – зазначили в агентстві. Зокрема Німеччина заявляла, що припинить купувати нафту в Росії до кінця 2022 року.

Офіційні пропозиції щодо нафтового ембарго можуть бути винесені на затвердження вже наступного тижня. За словами одного з джерел, остаточного рішення про те, якими саме будуть нафтові обмеження, ще не ухвалено.

При цьому тотальну заборону на чорне золото з РФ підтримати не можуть, оскільки проти цього виступає низка країн ЄС. Крім того, це спричинить значне подорожчання ресурсів у Євросоюзі.

Тому Німеччина погодилася лише на поетапне запровадження обмежень. Це дасть час для пошуку альтернативних джерел чорного золота.

Читайте також:  В Італії прогнозують максимальну смертність з часів Другої світової війни

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.