facebook

ХАМАС атакує Ізраїль: все, що відомо про ситуацію в країні (ВІДЕО)

У суботу, 10/7, масований ракетний обстріл почався в центрі Ізраїлю і на півдні сектора Гази, є поранені і загиблі. Ізраїльські військові завдали авіаударів у відповідь по сектору Гази і оголосили”стан готовності до війни”.”

У країні оголошено воєнний стан і призов резервістів на військову службу.

Про це повідомляє israelinfo, пишеThe version.

Вранці 7 жовтня ракетні тривоги пролунали по всьому округу Гуш Дан, у Кфар-Сабі, Реховоті, Беер-Шеві, Ашдоді, Ашкелоні, Явні та інших містах. Сирену включила Служба Тилу й у Хайфі.

Як пише ізраїльське видання, служби безпеки Ізраїлю не були готові до нападу. Прем’єр-міністр Беньямін Нетаніяху заявив через пів години після атаки ХАМАС, що знає про ситуацію і проведе нараду з військовими “найближчим часом”. Він разом із міністром оборони Йоавом Галантом їдуть до штабу міністерства оборони до Тель-Авіва, де вибухнула одна з ракет.

У Кфар-Авіві в результаті попадання ракети загинула жінка у віці близько 70 років. Прибуття також було зафіксовано в Явні та Ашкелоні, де близько 15 людей отримали поранення.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) рекомендує всім жителям Центральної і південної частин Ізраїлю триматися подалі від об’єктів, що охороняються. Жителям прикордонного району з сектором газу рекомендується замкнутися в своїх будинках через загрозу терористичних вторгнень.

08:07 Армія оборони Ізраїлю оголосила воєнний стан.

“В останню годину почався масований обстріл території Ізраїлю з Гази, бойовики проникли на територію Ізраїлю в кількох районах, мешканцям центру та півдня країни слід знаходитися поблизу захищених приміщень, а в “поясі Газа” – у бомбосховищах. Начальник Генштабу проводить зараз оперативне план подальших дій. ХАМАС є сувереном у Секторі Газа, він стоїть за нападом і відповідатиме за наслідки”, – йдеться у пресслужбі ЦАХАЛу.

Читайте також:  Екстрасенс назвав області, які загарбники закидають ракетами вже скоро

У свою чергу, голова військового крила ХАМАС Мухаммед Дейф заявив, що вони “попереджали ворога”. Обстріли він пов’язав із “оскверненням Аль-Акси”.

Крім того, відбулися перестрілки з терористами в Сдероті, Ашкелоні та кількох інших селах. Судячи з відеозапису з місця події, озброєний чоловік на пікапі відкрив вогонь по поліцейській машині. В результаті обстрілу загинули місцеві жителі.

Жителька Сдерота розповіла в ефірі ізраїльського телебачення, що стрілянина на вулицях міста триває з 6:30.

“Це страх, я не пам’ятаю такого з часів війни Судного дня”,- підкреслила вона.

Екстремістські угруповання з гранатометами і автоматами Калашникова вторглися в глиб Ізраїлю на напіввантажних”тендерах “і мотоциклах і відкрили вогонь по домівках і людям ізраїльські правозахисники стверджують, що бойовики атакували кібуц Беері, і в ефірі вони закликають ЦАХАЛ негайно направити туди війська.

Державна служба невідкладної медичної допомоги “Маген Давид Адом”досі не може повідомити, скільки людей вже отримали поранення в результаті військової операції 10/7, оскільки парамедики не можуть виїхати в багато місць для стрілянини.

Також в мережі з’явилися фотографії передбачуваного полону ізраїльських солдатів.

Крім того, в мережі було опубліковано відео, що містить кадри вторгнень бойовиків ХАМАС в Ізраїль, а також ізраїльської Mercaba Mark IV і”постраждалого”HMMWV.



https://youtu.be/o4BTItHNYjE

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.