facebook

Путін знову прорахувався: Росія приречена, газ у ЄС продавати не зможуть

Президент Росії Володимир Путін фактично привів свою країну до чергового масштабного удару. Найближчим часом може закінчитись ціла епоха. Ще з часів СРСР газ використовували як інструмент шантажу та тиску на європейські країни. Залежність ЄС від російського блакитного палива досягла таких масштабів, що навіть великі воєнні злочини РФ не змусили європейців відмовитись від покупки газу в агресора.



І поки в ЄС точаться суперечки, Путін зважився на вбивство власної нафтогазової галузі. “Газпром” уже заявив про відключення від постачання газу Польщі та Болгарії, на черзі – усі країни ЄС, які відмовляться з порушенням контрактів оплачувати блакитне паливо рублями.

Про те, як Путін прорахувався і може привести до швидкого краху власний бюджет, читайте у матеріалі OBOZREVATEL.

Газ – зброя Путіна
У Росії є дві “дубини” – газ і ядерна зброя, розповів у своєму інтерв’ю колишній віцепрезидент “Газпромбанку” Ігор Волубаєв, який втік із РФ. Саме в цьому банку Путін змушує всі країни ЄС відкривати рублеві рахунки. Контракти такої норми не передбачають, але щоб укотре продиктувати свої правила, агресор вигадав принизливу вимогу. Оплачувати блакитне паливо тепер мають лише рублями.

У Єврокомісії ж дійшли висновку, що такі дії порушили б їхні санкції. Приблизно 40% усього імпортного газу до ЄС – із Росії. Таку залежність швидко подолати буде дуже складно. Волубаєв зізнався: довгі роки “Газпромом” керують безпосередньо з Кремля, а всі “газові війни” влаштовували лише з однією метою: натиснути на ті країни, які “чимось завинили”.

Але новий шантаж Путіна закінчиться крахом економіки РФ. Разом із можливістю продавати газ у ЄС він втратить 40% бюджетних надходжень.

Читайте також:  В ресторані “Старгород” під час спроби зробити селфі, зaгинулa молода дівчина: деталі інциденту

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: , ,

Джерело.