facebook

Стало відомо, кому з переселенців відмовлять у грошовій допомозі

В Україні через повномасштабне вторгнення російських військ мільйони людей були змушені покинути свої будинки та стати внутрішніми переселенцями. У березні та квітні їм держава виплачувала грошову допомогу. Але з травня на таку допомогу зможуть розраховувати далеко не всі переселенці…



Зокрема, згідно з новою постановою Кабміну України, яку вже прийнято, на грошову допомогу від держави з травня 2022 року зможуть розраховувати лише ті громадяни, які приїхали з районів бойових дій чи з тимчасово окупованої території.

Переселенцям з яких конкретно районів у травні виплачуватимуть грошову допомогу (по 2000 грн, на дитину – 3000 грн) – поки що не відомо. Це найближчим часом визначить Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Біженцям із районів бойових дій також надається гуманітарна та інша допомога, як і громадянам із районів, звідки вигнали російських окупантів.

Нагадаємо, для набуття статусу внутрішньої переміщеної особи потрібно стати на облік. Після цього держава почне надавати допомогу.

Читайте також:  Для українців діють нові правила перетину кордону з країнами ЄС

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.