facebook

Відомий телеведучий Григорій Решетнік розповів про евакуацію у Франківськ, чому не виїхав за кордон й чому “хороших русскіх не биваєт”

Григорій Решетнік — відомий український телеведучий розповів про перші вибухи, які бачив на власні очі, про евакуацію з трьома дітьми, а також зізнався, чому не виїхав закордон.

Про це він розповів у проєкті “Розмова” своєму колезі Сергію Лиховиді.

За словами Решетніка, до останнього не вірив, що може статися повномасштабне вторгнення росії. Каже, досі не розуміє мотивацію загарбників, втім припускає, що причиною є заздрощі. Мовляв, сусід живе краще, зі світом. “А ти (росія – ред.) як гидке каченя, яке ніколи не стане лебедем”.

Решетнік пригадує, попри тривожні повідомлення про нарощення російських військ неподалік кордону з Україною, особливо з родиною не готувався до найгіршого.Почали збирати сумки про всяк випадок, але жодної тривожної валізи не підготували.

24 лютого, розповідає Решетнік, коли у Києві прогриміли перші вибухи й вже все стало зрозуміло, почалася страшенна паніка.

“Перші десять хвилин просто хаотично ходили, нічого не говорили. Я намагався якось відволікти родину, ми збиралися, але це було, як в якомусь страшному сні — ти не знаєш, що робити”, – ділиться Григорій Решетнік.

Телеведучий додає, не вірилося, що це надовго. Мовляв, кілька днів й все владнається.

“На той момент здавалося, що це якась залякувальна операція. Думали, зараз будуть якісь перемовини, світ допоможе домовитися.

Люди навколо кажуть: “та не поспішайте, куди ви?”. Але я для себе зрозумів, що треба їхати.

Ми їдемо і просто як у фільмі жахів «одні ворони літають, жодної душі, десь вибухи — і ти їдеш з трьома малолітніми дітьми, дружиною й розумієш, що від тебе нічого не залежить”, – каже Решетнік.

Він додає, були думки поїхати за кордон, але сталася переоцінка цінностей. З цією війною зрозумів, що має залишатися в Україні, адже “там де ти народжений – там ти й маєш силу”.

Читайте також:  Світ рухається до Третьої світової війни, Україна має рік на підготовку-колишній командир роти Айдара

“Ти відчуваєш дух людей, відповідальність не лише за себе. Жодного разу не шкодую, що ми залишилися в Україні: тут легше допомагати людям, легше з комунікацією. Це може бути певний тригер, посил іншим людям, що ми обов’язково переможемо, разом ми сила”, – ділиться Решетнік.

Григорій підкреслює, не засуджує тих, хто намагається виїхати. Адже у кожного своя історія, свій поріг емоційності.

“Не варто фарбувати біле в чорне, а варто зараз бути єдиними, об’єднаними й мати повагу до одне одного”, – вважає Решетнік.

Висловився зірковий телеведучий й щодо поняття “хороших русскіх нє биваєт”.

“У мене є переконання, що тих людей, яких зомбували 20-30 років, які нас ненавидять, знищують, ґвалтують наших дітей, хочуть крові, хочуть загарбувати – нам немає про що з ними говорити. Вони приречені, хочу, щоб вони здохли, щоб згнили з голоду, щоб їхня територія була стерта.

Ті люди, які всіляко вболівають за Україну, називають речі своїми іменами – у них є ще шанс. Всі інші – хто мовчить – без шансів. Хороших русскіх нє биваєт”, – зазначив Решетнік.

Звернув увагу Григорій й на певну розслабленість людей на заході України. Мовляв, франківці майже не реагують на сирени, продовжують гуляти, займатися своїми справами. Решетнікі ж при сигналах тривоги завжди прямують в укриття, адже на власні очі бачили війну.

“Я закликаю всіх людей свідомо ставитися. Але ми ті люди, які чули вибухи, ми бачили на власні очі, що таке війна. І зараз я розумію, наскільки боляче було тим людям, які на окупованих територіях упродовж восьми років були. А ми – інша територія – не розуміли, наскільки війна”, – додає Решетнік.

Читайте також:  Діти Віталія Кличка та Наталії Єгорової: який вигляд мають сини та донька мера Києва

Як пояснює “Галці” автор відеопроєкту Сергій Лиховида, «РОЗМОВА» – це не класичне інтерв’ю, це відверта та щира розмова двох людей про всі ті події, які зараз відбуваються в Україні.

“Мені, як і кожному українцю, хотілося поговорити про те, що відбувається в країні. Багато емоцій, думок. Втім не хотів, щоб це асоціювалося зі словом “інтерв’ю”. Це саме розмова – така, яка можу бути на кухні між двома друзями. Тому така проста, але водночас відповідаюча суті проєкту назва.

Ми говоримо про важливі, серйозні речі, але при цьому намагаємося не відходити від світлої сторони, намагаємося інколи й посміхатися, адже це ті емоції, які допомагають справлятися. Намагаємося через камеру донести посил, що все буде добре, ми переможемо!”, – ділиться Лиховида.

Ведучий додає, героїв своїх програм обирає серед людей, які на культурному фронті, у соціальному житті України роблять вагомий вклад. Також у планах розмови з політиками.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.