facebook

У військ РФ немає успіху на Ізюмському напрямку, – Арестович

На сьогодні головним напрямком зосередження зусиль російських окупантів у війні з Україною залишається Ізюмський напрямок. Там противник намагається просуватися, але марно – Збройні Сили України міцно тримають оборону.



Про це на брифінгу 20 квітня розповів радник голови Офісу президента України Олексій Арестович. За його словами, на деяких напрямках Збройні Сили України успішно здійснюють контрнаступ (щоб подивитися відео, доскролльте до кінця новини).

Як розповів Арестович, ситуація наразі склалася така:

На Київському, Чернігівському Сумському напрямках підрозділи ЗСУ прикривають державний кордон. Ознак створення наступальних угруповань противника там не відзначено.

На Харківщині йдуть бої і Генштаб ЗСУ заявляє про декілька звільнених населених пунктів. Тобто там тихо, тактично, але наступаємо.

Головним напрямком зосередження зусиль противника залишається Ізюмський напрямок – від Ізюма на Слов’янськ – там вони зосередили свої війська, там вони намагаються просуватися. Але марно. Їм поки що не вдається, хоча анонсований ними “страшний наступ” триває вже третю добу.

Так само противник намагався сьогодні штурмувати Рубіжне і Попасну в Луганській області, був відбитий. За деякими даними, які потребують уточнення, понад 130 військовослужбовців РФ, поранених, надійшло в місцеві лікарні, на територіях, які контролюють зараз російські війська.

Що стосується Запорізької області, на Гуляйпільському напрямку противник намагається просуватися, але попри анонси і повідомлення про масивний наступ, це не так. Противник обережно просувається вперед окремими ротними тактичними групами – це 100 людей з технікою, потрапляє під удари нашої авіації, артилерії і наземних сил, які ведуть там актину маневрену оборону.

Тримається Маріполь. Бої йдуть у районі заводу “Азовсталь” і деяких інших. Противнику нелегко там, він несе величезні втрати. Сьогодні анонсовано гуманітарний коридор із Маріуполя. Радник глави ОП закликав скористатися ним по максимуму.

Читайте також:  Городніченко: санкції серйозно наздоженуть Росію вже через рік

Що стосується Херсонського напрямку – ймовірно, як зазначив Арестович, що під “потужним” керівництвом нового керівника операції генерала Дворнікова, намагається наступати в Херсонській області із завданням вийти на її кордони. Миколаївщину обстрілюють для того, щоб примусити наші війська боротися з артилерією противника, шукати їх, а не наступати, але ми і там ведемо окремі, обережні, але тактичні дії для того, щоб розгромити противника на правому березі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.