facebook

Військовий експерт розповів, чи справді Росія втрачає потенціал, і коли чекати на перелам на фронті

Армія Росії ще має значну кількість мобілізаційного резерву і до того ж, припущення іноземних експертів, що Росія буде зберігати якесь озброєння для можливої оборони, теж виявились хибними.



Армія РФ – це два мільйони військовослужбовці, які ще не всі задіяні у війні із Україною, зазначив військовий експерт Михайло Жорохов в ефірі «Єдиного марафону».

До того ж, він підкреслює, що є ще прихована мобілізація, росіян можуть викликати на 10-45 діб, нібито для підвищення навичок, але кидати на війну в Україні.

Єдина, на що Путін досі не наважився, підкреслює Жорохов, щоб залучати до війська росіян із Москви і Санкт-Петербурга. Бо зараз українці нищать ворога, якого кинули із депресивних районів Росії, з ними не рахуються, а от якщо будуть смерті з цих двох міст, то це викличе розголос і супротив, буде загроза саме для Путіна. «Це два центри – є потужними центрами спротиву», – підкреслює експерт.

Про те, що у військових РФ паніка і деморалізація, теж, за словами експерта, не може бути досить правдивими. Адже ще від 2014 року в армії країни-агресорки повна заборона на Мережу, все відслідковується. Солдатам неможна мати телефони з камерами. До того ж потужно працюють політ працівники.

Жорохов підкреслює, що навіть якщо якісь підрозділи несуть великі втрати в Україні, їх миттєво виводять, розформовують, щоб «циганське радіо» не спрацьовувало про втрати. Дуже мало інформації просочується, все надходить до росіян переважно через телевізор.

Невтішна статистика і про повітряні ресурси, якими росіяни нищать українські міста, зазначає експерт. Він переконує, що його колеги із заходу, які казали про швидке закінчення ракет, бо вірили в те, що Росія залишить запас, як для захисту своїх територій, так і для можливого нападу на країни НАТО, але, як зараз видно, росіяни кинули для захоплення України все, що мають. Стягують залишки із усіх кутків країни.

Читайте також:  На війні загинув командир "Вовків да Вінчі", який став легендою

Та попри все, Жорохов каже, що дуже обережно можна озвучити, що перелам на фронті почнеться після 15 травня. Саме тоді в повній мірі Україна може освоювати всі поставки озброєння від партнерів. А поки нашим військовим треба вистояти, зазначає експерт.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.