facebook

Капелан, який побував у полоні в рф, розповів про знущання окупантів

Український капелан Леонід Болгаров, який був у полоні у російських військових, розповів, що його сильно не били через вік, але знущалися. Він молився, щоб все витримати.
Про це повідомляє Суспільне.



26 лютого Леонід Болгаров разом з іншими капеланами вирушив на судні “Сапфір” на пошуково-рятувальну місію до острова Зміїний, аби допомогти забрати тіла, як тоді думали загиблих прикордонників.

“Коли ми вранці 26 лютого прибули на точку, яку нам вказали росіяни, до нас на катер прийшла досмотрова група, які відразу нас поставили на коліна, руки за голову і почали обшукувати судно”, ‎– розповів священник.

Тоді екіпаж захопили і відвезли до Севастополя, де чоловіки просиділи 11 діб. З 1 березня їх розпочали допитувати різні російські служби, а згодом чоловіків посадили на десантний літак, де було 200 полонених людей, і привезли в Курськ.

“‎На вулиці температура -22 градуси, нас поставили на коліна, ми стояли на колінах на снігу, на морозі з третьої по п’яту годину ранку. Я тільки молив Бога, щоб не впасти, вистояти до кінця”‎, – поділився капелан.

У Курську людей поселили в наметовий табір, а потім перевели у СІЗО. Там вдалося зустрілися з морпіхами та прикордонниками, які розповідали, що частина острову Зміїний зруйнована. Туди кидали бомби та запустили ракету з крейсера “Москва”, який затонув 14 квітня.

“‎Через мій вік, 65 років, більш-менш фізично там не били. Саме страшне, коли водили на прогулянку, аби познущатися. Для них кожен українець – це ворог, тому що він українець”‎, – розповів капеланю.

Читайте також:  Правила мобілізації та відстрочка для вчителів: що пропонують у новому законопроекті

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.