facebook

Путін переселяє депортованих з України до Сибіру та за Полярне коло

Країна-агресор Росія відправила до Сибіру та за Полярне коло десятки тисяч українців, яких насильно вивезли з території рідної країни. Повертатися додому людям заборонили, заявивши, що там на них нібито чекають “переслідування”.



Про це пише видання iNews, яке отримало у своє розпорядження відповідні документи. Від депортованих з України до РФ людей також вимагали підписати заяву про те, що Збройні сили України обстрілювали їхнє місто.

Згідно з документом, президент-агресор Володимир Путін у березні видав указ, в якому зажадав від місцевої влади забезпечити переселення 95 739 українців із Донецької та Луганської областей (деяких – із паспортами РФ).

Із зони воєнних дій частину українців відправили майже за 9 тис. км від дому.

У документі йдеться про те, що “з урахуванням ситуації, що склалася” в Україні РФ “затверджує розподіл” українців по “суб’єктам Російської Федерації”.

Згідно з документом, до Сибіру відправили 11 398 осіб, на Далекий Схід – 7218, на Північний Кавказ – 7023.

Деяких українців також відправили до Чечні, Інгушетії та Дагестану.

Указ був виданий на тлі заяв про те, що російські окупанти беруть українців у полон і вивозять із зони військових дій до РФ.

Видання отримало доступ і до інших документів. Вони свідчать про те, що українців, яких силоміць вивезли з Маріуполя до РФ, змусили підписати заяви про те, що українські війська обстріляли їхнє місто.

Пізніше людей попередили, що вони не зможуть повернутись в Україну, бо там нібито зіткнуться з “переслідуваннями”.

Читайте також:  Глава ОВА оцінив ймовірність нового наступу РФ на Київ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.