facebook

Екс-посол України в США розповів, кого у війні України з Росією буде підтримувати Помпео

Директор Центрального розвідувального управління США Майк Помпео, після затвердження його кандидатури на пост держсекретаря США буде повністю підтримувати Україну у війні з Російської Федерацією.

Про це заявив представник України у робочій групі з політичних питань Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, колишній посол України в США Олександр Моцик, передає “УНІАН”.

Я думаю, зміна державних секретарів у США – відставка Тіллерсона і майбутнє призначення Помпео на посаду держсекретаря – не вплинуть якимось чином на ставлення США до України. Політика США стосовно Києва є добре сформована, консолідована і вона є системною,
– сказав дипломат.


Колишній посол зазначив, що ця політика полягає у тому, що “США повністю підтримують нас у нашій війні з російським агресором, не визнають анексії Криму, засуджують окупацію Донбасу, втручання Росії у справи України”.

За його словами, Сполучені Штати однозначно стоять на українському боці, відстоюють територіальну цілісність України, включаючи окупований Крим і Донбас.

“Важливим є те, що Вашингтон надає Україні фінансово-економічну та військову допомогу, можливо, не все те, що ми на сьогодні хочемо, але вже допомога складає досить солідну суму – приблизно 3 мільярдів доларів США, причому мільярд був виділений на військові цілі. Я думаю, що без американської допомоги нам було б дуже важко вижити”, – наголосив Моцик.

Дипломат підкреслив, що дуже важливим є те, що США не тільки самі є на боці України, але і підштовхують до цього і Європу.

Читайте також:  Зеленський озвучив умову для зустрічі з Путіним

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.