facebook

Перший дефолт: “Російські залізниці” не виплатили борги

Проти Російської Федерації за те, що вона розв’язала війну на території України, багато країн запровадили санкції. Внаслідок цього державна компанія країни-окупанта “Російські залізниці” першою допустила дефолт. Про це повідомляє Bloomberg.



ВАТ “Російські залізниці” було визнано неплатоспроможним за облігаціями через невиплату відсотків минулого місяця, що стало першим подібним рішенням з тих пір, як щодо Російської Федерації були введені великі санкції, які ускладнили проведення фінансових операцій.

За даними Комітету з визначення кредитних деривативів, йдеться про євробонди у швейцарських франках із датою виплати 14 березня. РЗ намагалися і не змогли провести виплату.

Зазначається, що контракти, які страхують борг компанії від дефолту, будуть активовані, щоб утримувачі євробондів змогли отримати свої виплати.

“Рішення було прийнято, оскільки інвестори очікують дефолт за суверенними облігаціями країни після того, як купонні виплати за двома цінними паперами минулого тижня були зроблені в рублях, хоча облігації цього не допускали”, – йдеться у повідомленні.

До речі, якщо це станеться, це буде перший зовнішній дефолт Росії більш ніж за століття. Обидві ноти мають 30-денний пільговий період.

Читайте також:  Пенсії-2024: що зміниться з 1 лютого, чи будуть підвищення і коли індексація

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.