facebook

Україні спрогнозували приголомшливе падіння економіки

В Україні ВВП в 2022-му може скоротитися на 45,1%. А якщо війна продовжуватиметься, а ситуація загострюватиметься – на 75%. Це приголомшливе падіння економіки, при цьому країні вкрай складно впоратися з таким шоком без фінансової допомоги від інших держав.



Про це з посиланням на дослідження Світового банку повідомляє видання Reuters. Війна вдарила по всій Європі. Світовий банк також прогнозує падіння ВВП Росії у 2022 році на 11,2% через каральні фінансові санкції.

Регіон Східної Європи, що включає Україну, Білорусь та Молдову, за прогнозами, продемонструє скорочення ВВП на 30,7% цього року через потрясіння, пов’язані з війною та порушенням торгівлі.

Темпи зростання в 2022 році в регіоні Центральної Європи, що включає Болгарію, Хорватію, Угорщину, Польщу та Румунію, знизяться до 3,5% з 4,7% раніше через приплив біженців, підвищення цін на сировинні товари та погіршення довіри, що завдає шкоди. попиту.

Згідно зі звітом Світового банку, для України більше половини підприємств країни закрито, тоді як інші працюють із значно меншою продуктивністю. Закриття судноплавства Чорним морем з України скоротило близько 90% експорту зерна країни та половину її загального експорту.

Несприятливий сценарій у звіті, що відображає подальші шоки цін на сировинні товари та втрату довіри фінансових ринків, спричинену ескалацією війни, може призвести до скорочення ВВП України на 75% та скорочення виробництва у Росії на 20%

Цей сценарій призведе до скорочення на 9% у регіоні Європи та Центральної Азії Світового банку з ринком і країнах, що розвиваються, що більш ніж удвічі перевищує базовий прогноз.

“Україні терміново потрібна масивна фінансова підтримка, оскільки вона щосили намагається зберегти свою економіку, а уряд працює, щоб підтримати українських громадян, які страждають і справляються з екстремальною ситуацією”, – йдеться у звіті.

Читайте також:  "Знак кінця світу": мольфарка передбачила страшне для усього людства

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.