facebook

Російські окупанти спробують взяти Донбас, будуть два тижні важких боїв, – Арестович

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив, що найближчими двома тижнями на Донбасі відбуватимуться важкі бої, які визначать долю наступної фази війни. Водночас активність окупантів проявляється у напрямку Запоріжжя та Херсона.



При цьому росіяни вже зазнали поразки на шести напрямках. Про це Арестович розповів у інтерв’ю “Телеграфу”.

Він зазначив, що російське керівництво зосередилося на головній меті – захопити Донбас. Це підтверджується перекиданням у тому напрямку великої кількості живої сили та техніки ворога.

“Судячи з того, скільки людей вони кидають туди (на Донбас, – ред.), політичне керівництво ставить завдання досить жорстко. Путін розпочав кампанію з дев’яти операційних напрямків — Київ, Чернігів, Суми, Харків, Луганська та Донецька області, Маріуполь, Херсон, Мелітополь, Запоріжжя. Зараз вона йде тільки по двох. Зона ООС, Маріуполь і трохи у бік Запоріжжя та Херсона. На шести напрямках вони зазнали поразки. Вони не мають сил наступати”, – каже Арестович.

У той же час, спроби провести часткову мобілізацію для того, щоб заповнити втрати, в РФ провалилися. Зокрема, російські окупанти відчувають нестачу техніки.

“Росія зараз порожня, там фактично немає армії. Зі 120 батальйонів, які вони задіяли, близько 20 знищені повністю, близько 40 частково не боєготові: значить, вони зазнали втрат більше 60%. Єдине місце, де вони намагаються наступати це Донбас. Там за вісім років налагоджено шляхи постачання, придушено український опір, нема кому партизанити”, – розповів радник голови ОП.

Читайте також:  В ОБСЄ назвали умови для скерування спостерігачів за виборами на Донбасі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.