facebook

Не повинні заморожувати конфлікт: Кулеба розповів, які ініціативи щодо встановлення миру є прийнятними для України

Україна не погодиться на ініціативи щодо встановлення миру, якщо вони передбачають заморожування конфлікту. Принципова позиція також у статусі-кво, тобто поверненні до вихідного стану. Війська РФ мають повернутися на позиції, які займали до 24 лютого.



Про це на брифінгові у Варшаві (Польща) в п’ятницю, 1 квітня, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Він звернув увагу на те, що з початком повномасштабного російського вторгнення тимчасово окупованими стали додаткові території України. Росія має покинути ці землі.

“Наша принципова позиція полягає в тому, що Росія має вийти на позиції, які вона займала станом на 23 лютого, і жодна ініціатива, яка сприятиме нинішньому статус-кво, не відповідає українським інтересам”, – наголосив міністр.

Він подякував віцепрем’єр-міністру Польщі Ярославу Качинському за “відверту та змістовну” розмову, можливість “спокійно й детально проговорити це питання”. Як зазначив Кулеба, він побачив повне розуміння.

“І я також бачу щире бажання пана Качинського допомогти Україні”, – додав глава зовнішньополітичного відомства країни.

Він наголосив, що тепер немає жодних сумнівів чи нерозуміння навколо питання миротворчої місії в Україні, запропонованої Польщею.

Читайте також:  "Одна потужна заява змінить все": яка зустріч вирішить долю війни в Україні - прогноз астролога

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.