facebook

Обмін гривні за кордоном: де і як це можна зробити

Чимало українців через війну з Російською Федерацією, щоб бути в безпеці, були змушені виїхати за кордон. І більшість взяли із собою гривневу готівку, оскільки обміняти гроші було проблематично. Видання “Вікна” розповіли, у яких банках можна обміняти гривню за кордоном.



Польща
Багато наших громадян виїхали до Польщі, там гривні приймають в обмінниках у великих містах чи прикордонних зонах. Офіційний курс злотого в НБУ становить 7,29 грн., але враховуючи високий попит, в обмінниках курс становить 13-14 гривень. Обміняти нашу валюту можна у банку PKO BP, для цього візьміть із собою паспорт.

Угорщина
Українці можуть обміняти валюту на угорську у межах 15 тисяч гривень на кожну транзакцію в OTP Bank. Для цього потрібний паспорт або проїзний документ.

Молдова
Обмін гривні також здійснюється у OTP Bank. Але обміняти можна лише до 3000 гривень в день. З документів приймають український чи закордонний паспорт.

Словаччина
Обміняти нашу валюту на євро можна у Tatra banka у Братиславі. Додаткові пункти можуть з’явитися у Михалівці та Гуменному. Однак не забувайте про встановлений ліміт – 250 євро. З документів також потрібний паспорт.

Нацбанк рекомендує українцям, які вирішили виїхати за кордон, щоб вони поповнили свій банківський рахунок в Україні та безпечно використали за кордоном свою платіжну картку для безготівкових операцій та зняття готівки у банкоматах.

Читайте також:  Долар по 40?: експерти розповіли, яким буде курс на початку червня

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.