facebook

“Колосальна заразність, вірус об’єднав загрози двох жахливих штамів”: медики про штам “Дельтакрон”

Світом продовжує поширюватися штам “Омікрон”, який відзначається надзвичайною заразністю і підступністю своїх проявів, а медики тим часом сигналізують про появу нової можливої загрози, гібридного штаму, котрий поєднує в собі властивості відразу двох варіантів вірусу.



Дослідження поки не надують змоги оцінити весь масштаб загрози, проте щодо гібрида науковці рекомендують зберігати пильність і залишатися готовими до найгіршого з можливих розвитку подій.

Як інформує “azertag.az”, гібридний варіант коронавірусу тривожить медиків, однак на думку науковців, “Дельтакрон”, гібрид штамів “Дельта” і “Омікрон” є кроком назад у розвитку вірусу.

Штам “Дельта” спричиняв у людей найважчий перебіг з усіх можливих у інфікованих, а штам “Омікрон” вражав своєю заразністю, а тепер вчені ведуть мову про їхнього гібрида, який здатен кинути виклик усій світовій медичній системі.

ВООЗ повідомляє, що цей супермутант виявлений у Франції, Нідерландах і Данії. Проте поки що виявлено лише 32 випадки зараження.

Професор Ян Джонс, вірусолог із Університету Рідінга, вважає, що “Дельтакрон” навряд чи зможе витіснити “Омікрон”, оскільки залишається мутацією “навпаки”. Втім деякі медики все ж занепокоєні змінами коронавірусу й не радять легковажити.

Читайте також:  Голова обласної ради Олександр Сич розповів, що бореться з раком

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.