facebook

Названі симптоми Омікрону, які виявляються у перші два дні після зараження

На що лікарі радять звернути увагу.



Симптоми омікрону, які виявляються у перші два дні після зараження. Про це повідомляє газета “Express”, яка посилається на національну службу охорони здоров’я Великобританії та міжнародні дослідження лікарі нового штаму.

Основна симптоматика нового штаму COVID-19 “омікрон”, як і основний вірус, схожа на зараження гострою респіраторною вірусною інфекцією (ГРВІ), але спочатку протікає м’якше.

Національна служба охорони здоров’я Великобританії (NHS, – прим. ред.) виділила в ході досліджень три офіційні симптоми коронавірусу: кашель, лихоманка, втрата смаку та запаху.

При зараженні омікроном багато пацієнтів не відзначають у себе типові для COVID-19 симптоми, але надходять із таким переліком скарг: першіння в горлі, біль у попереку, нежить або закладеність дихальних шляхів, головний біль, втома, часте чхання, нічна пітливість та загальна лома. в тілі.

Саме ці симптоми виникають у перші два дні після захворювання.

Передбачається, що інкубаційний період ковіда, спричиненого «омікроном», є коротшим, ніж при зараженні іншими штамами коронавірусу.

За словами Райана Роуча, генерального директора Discovery Health, перші симптоми зараження «омікроном» зазвичай виявляються протягом перших трьох днів.

За інформацією американських Центрів з контролю та профілактики захворювань, блідий, сірий або синюватий колір шкіри може бути рідкісним ускладненням при COVID-19, що виникає при низькому рівні кисню в крові.

Лікарі рекомендують звернути увагу на червоні пальці ніг при COVID-19. Згідно зі звітами медиків, така ознака найчастіше буває у дітей та підлітків, але зустрічається і у дорослих.

У разі виявлення симптомів необхідно звернутися до лікаря та скласти тест на наявність інфекції, а також самоізолюватись.

Читайте також:  У ВООЗ розповіли, як швидко з'являються симптоми після зараження "Омікроном"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.