facebook

Смс, відео за гроші та посилки: російські диверсанти намагають вчинити теракт у Франківську

Івано-франківський аеропорт знову піддався ракетному обстрілу – для польотів він більше не придатний. Втім, окрім бомбардувань мирного міста, росіяни вдаються до провокацій, аби вчинити теракт.

«Привіт, ти біля аеропорту зараз? Можеш підзняти відео, що там відбувається?»: такі смс останніми днями почали отримувати мешканці Івано-Франківська. Мобільні номери – українці. Та відправники – росіяни. Таким чином вони нагамаються з’ясувати в якому стані знаходиться аеропорт та інші об’єкти міста. І скоректувати ракетний вогонь. Та і це не все.

У соцмережі приходять повідомлення з пропозицією відзняти аеропорт та мости. Ціна – від 1000 доларів. Мовляв, для репортажу на європейському ЗМІ. Коли людина відмовляється – цінник піднімається до 5 тисяч доларів на тиждень за встановлену біля аеропорта відеокамеру та закритий стрім. Також, росіяни пропонують оплатити оренду квартиру в районі аеродрому – головне, передавати інформацію.

З особливим цинізмом вони намагаються влаштувати справжній теракт у місті. У соцмережах приємна та ввічлива дівчина надсилає повідомлення: «Хлопець працює у Франківську, а я далеко. В нього день народження, тому хочу передати пакуночок. Його треба забрати з пошти і віддати хлопцям у волонтерському штабі – вони вже передадуть хлопцеві». У пакунку – вибухівка. Як наслідок – ймовірні десятки жертв.

Що робити? Ось кілька порад:

  • уважно ставтесь до повідомлень від незнайомих людей у соціальних мережах. За можливості, робіть аккаунти приватними (тільки для друзів);


  • не приймайте жодних посилок та листів від незнайомих людей під жодним приводом: «передати мамі/хлопцеві/будь-кому»

  • уважно придивляйтеся до людей, які нещодавно орендували квартири неподалік стратегічних об’єктів – адміністративних будівель, силових управлінь, аеропорту. За найменшої підозри негайно телефонуйте в поліцію чи СБУ.

Будьте пильними! Ворог дуже підлий і не гребує жодними методами, аби вбити якомога більше українців.

Разом переможемо!

Читайте також:  На підступні вилазки – жорстка відсіч (ВІДЕО)

Шукайте деталі в групі Facebook