facebook

Героїчно прикрив побратимів ціною свого життя: загинув 28-річний військовий льотчик Олександр Корпан

Свій останній спочинок Капітан Олександр Корпан знайшов в містечку Підгайці на Тернопільщині. Хлопець народився тут, але жив та працював за сотні кілометрів. Тепер повернувся знову на Тернопільщину. Його поховали поряд з могилою батька.

— Війна забрала життя героя. Життя доброї і світлої людини. Подивіться на ці глибокі блакитні оч… Глянувши на фото, яке сьогодні з чорною стрічкою, навіть у тих, хто не знав Олександра, сьогодні сльози на очах. Бо цей світ втратив героя, — сказав під час прощальної промови настоятель храму села Галич, де прощались з захисником, передає 24 канал.

Життя присвятив українському небу
Олександр Корпан — льотчик повітряних сил Збройних сил України, учасник російсько-української війни, кращий льотчик ударної авіації за підсумками 2021 року. Він служив у 299-й бригаді тактичної авіації імені генерала Василя Никофорова. Був командиром авіаційної ланки авіаційної ескадрильї цієї бригади.

 

У Галичі Капітан Корпан не жив ще з народження. Про це нам розповіли люди, що прийшли віддати останню шану герою.

— Тут жили його рідні, батько помер та похований тут, на нашому кладовищі. Близькі Олександра теж вирішили поховати тут. І хоча люди тут не знали його особисто — ми прийшли подякувати хлопцю за те, що захищав наші домівки. Тепер він буде захищати нас із неба, — каже жителька Галича пані Оксана.

Під час прощальної промови священники розповіли: Олександр присвятив своє життя небу. Він народився у 1994-му році в родині військових. Навчався в музичній школі. Далі вирішив, як і батьки, присвятити життя військовій службі, тому вступив у Харківський військовий університет.

Два роки тому Олександр Корпан одружився. Йому ще б жити та жити… якби не війна…

Читайте також:  Двом категоріям чоловіків в Україні будуть повторно вручати повістки: кого торкнеться

Прикрив собою побратимів
Посмертно Капітана нагородили пам’ятним листом на знак глибокої вдячності за жертовне служіння у лавах ЗСУ. Зі сльозами на очах Подяку прийняла дружина Героя Юлія.

— 2 вересня 2022 року покійний Олександр у місті Старокостянтинів Хмельницької області, під час виконання бойового польоту, ціною власного життя, врятував понад 40 людей, серед яких воєнні чергової ланки. Вже у падінні він відвів літак, що загорівся, від житлових будинків, — розповів історію загибелі Олександра священик у прощальній промові. — За всю війну покійний Олександр знищив більше ста одиниць ворожої техніки. Як справжній воїн світла, він віддав своє життя за інших.

Першими Бог забирає найкращих. Дякуємо тобі, воїне, за те, що ми не чуємо вибухів над головами, дякуємо, що ти зберіг десятки життів.

Тепер над твоєю головою небо навіки буде мирним… Вічна пам’ять Капітану Олександру Корпану. Герої не вмирають!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.