facebook

Уряд дозволив укладати шлюб із військовослужбовцем без його особистої присутності

Кабінет Міністрів спростив укладання шлюбів із військовослужбовцями за їхньої відсутності під час реєстрації шляхом подання заяви, засвідченої керівником.
Про це йдеться у постанові № 213 від 7 березня.



Одружитися за спрощеною процедурою зможуть військовослужбовці Збройних сил, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Національної гвардії, іншого утвореного військового формування.

Також це стосується, поліцейських, деяких працівників служби цивільного захисту, Державного бюро розслідувань, Державної кримінально-виконавчої служби, Бюро економічної безпеки тощо.

треба надати своєму командиру заяву про державну реєстрацію шлюбу, що одночасно вважається згодою. Вона має містити відомості про військового та про людину, з якою він бажає зареєструвати шлюб: прізвище, ім’я та по батькові (за наявності), дату народження, громадянство.

У разі обрання прізвища нареченого (нареченої) або приєднання до свого прізвища прізвища нареченого (нареченої) — треба про це вказати у заяві.

Акт може складатися без особистої присутності одного чи обох наречених, але потрібно використати засоби відеозв’язку з тим із наречених, хто відсутній, або з обома.

Командир надсилає акт до будь-якого відділу державної реєстрації актів цивільного стану для складення актового запису про шлюб у паперовій формі та внесення відомостей до Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

На підставі складеного актового запису про шлюб подружжю або одному з них у день звернення до реєстратора видають відповідне свідоцтво. Якщо звернення в це місце неможливе, документ видадуть в іншому.

Читайте також:  Плaчe вся Україна… В бoю з двома ворожими літаками загuнyв наш герой -льотчик, командиром авіаційної ескадрильї

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.