facebook

Російські банки йдуть з України – пора забирати гроші

«Альфа Банк» закриває кредитні ліміти для своїх клієнтів. «Сбербанк» та «Альфа» проганяють з території України. Що це означає для вкладників та клієнтів банків?

«Альфа банк» – найбільший приватний банк Росії, займає значну частину ринку в Україні. Там готуються закрити всі кредитні ліміти для своїх клієнтів, хоча й не повідомляють про це офіційно. Поки що. Це означає, що клієнти не зможуть використовувати кошти на своїх рахунках – їх просто заморозять. Жодних розрахункових операцій на касі, переказів на інші картки чи зняття готівки.

Що стосується «Сбербанку», а точніше його української дочки – «Міжнародного резервного банку», – то його діяльність узагалі буде заборонено в Україні згідно з рішенням НБУ. Будь-які операції – заблоковано.

Така ж доля спіткала і російський державний «Промінвестбанк».

Що робити в такій ситуації? Негайно відкривати рахунки в українських банках – «Моно», «Приват» тощо. Усі наявні кошти (навіть кредитні) переводити на свої рахунки в українських банках. Це буде вистрілом у двох зайців: Ви збережете свої кошти і знекровите російські банківську систему. А вона уже тріщить.

В Росії вже третій день черги до банкоматів – люди намагаються зняти готівку, Центробанк РФ ввів обмеження. Долар США в Росії вже коштує більше 100(!) рублів. У деяких магазинах цінники міняють двічі на день – не встигають за цінами.

Тим часом, Європа оголосила про свою готовність до відключення Росії від системи SWIFT. Що це означає? Більше ніяких переказів у Росію чи з Росії. Всі активи буде заморожено. Російську економіку чекає крах, якого не було навіть у 90-их. В Державній Думі вже закликають росіян готуватися до того, що їхні депозити будуть конфіскуватися на користь держави.

Читайте також:  Увага! Пропала мати 5-ох дітей зі своїми малюками: ніяких зачіпок поки немає. Репост

Тож будь-які бізнесові операції з Росією сьогодні банально не вигідні. Не кажучи, про моральний фактор.

Шукайте деталі в групі Facebook