facebook

Польща розгортає на кордоні дев’ять пунктів для прийому українців

Польща розгортає на кордоні з Україною дев’ять пунктів прийому можливих біженців з України – по чотири у Підкарпатському та Люблінському воєводствах та на залізничному вокзалі у Перемишлі.



Про це під час пресконференції повідомили глава МВС Польщі Маріуш Камінський та заступник глави МВС Польщі Павел Шефернакер, передає кореспондент Укрінформу.

Він поінформував, що пункти буде розгорнуто в населених пунктах Дорогуськ, Долгобичув, Зосін, Гребенне (Люблінське воєводство), Корчова, Медика, Будомєж, Кросценько (Підкарпатське воєводство).

За його словами, незабаром детальнішу інформацію про це оприлюднять воєводи Підкарпатського та Люблінського воєводств.

Глава МВС Польщі Маріуш Камінський заявив, що Польща стане безпечною країною для українців, які потребують захисту.

“У ці складні часи Польща має продемонструвати солідарність із Україною на кожному рівні – на політичному, державному і людському”,- заявив Камінський.

За його словами, Польща вже багато тижнів поспіль готується надати українцям безпечний притулок, і всі українці, які прибудуть до РП, його отримають.

Він зазначив, польська сторона діятиме “гнучко”. Відтак прийматиме людей, які не мають відповідних документів для перебування в РП.

“Ми не допустимо до ситуації, коли дитина без документів не зможе в’їхати до Польщі”, – наголосив Камінський.

За його словами, пропускна здатність польського кордону з Україною – 50 тис. осіб, але її може бути збільшено.

Близько 4 ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну. Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Президента Володимира Зеленського щодо запровадження воєнного стану на всій території України.

Читайте також:  У Польщі чоловік жорстоко вбив багатодітну жінку із заходу України

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.