facebook

Били руками, ногами і знімали на камеру: судитимуть дівчат, які побили школярок

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно трьох дівчат.



У Запоріжжі судитимуть дівчат, які жорстоко побили трьох школярок і зняли відео побиття на відео.

Про це повідомляє прокуратура Запорізької області.

У Запоріжжі прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно п’ятьох неповнолітніх дівчат за фактом хуліганства, вимагання грошей, викрадення чужого майна (ч. 2 ст. 296, ч. 2 ст. 189, ч. 1 ст. 185 КК України). Четверо з обвинувачених перебувають під домашнім арештом, найактивніша дівчина утримується під вартою.

Слідством встановлено, що у листопаді минулого року у Запоріжжі на території стадіона однієї з школ міста група підлітків жорстоко побила трьох школярок. Тілесні ушкодження завдавали руками, ногами та тупими предметами. Побиття супроводжувалось відеозйомкою одним із присутніх. Крім того, під час сварки одна з нападниць вимагала з потерпілих гроші для припинення конфлікту.

“Під час досудового розслідування слідство розкрило ряд тяжких злочинів, скоєних стосовно неповнолітніх потерпілих, серед яких грабежі, розбої та хуліганства, вчинені групою осіб ( ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 187 ч. 2 ст. 296 КК України). Ініціатором указаних злочинів була найактивніша учасниця бійки, яка наразі перебуває під вартою. Також за вказаними злочинами до суду скеровані обвинувальні акти”, – повідомили у поліції.

Читайте також:  Смертної кари вдалося уникнути: у Єгипті українку засудили до довічного ув'язнення

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.