facebook

В Україні впровадять реабілітацію для пацієнтів після коронавірусу

Міністерство охорони здоров’я України розробило стандарт медичної допомоги по реабілітації пацієнтів, які перенесли COVID-19.



Про це повідомляє 24 канал.

Заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак під час ранковго брифінгу розповіла, що МОЗ сформувало пропозицію до Національної служби здоров’я України щодо впровадження нового пакету медичних послуг з реабілітації. Коли відповідні послуги стануть доступними, наразі невідомо.

«МОЗ сформував ряд ініціатив, які дозволять створити в Україні дієву систему реабілітації пацієнтів з COVID-19. Вже є напрацьовані рекомендації відповідно до рекомендацій ВООЗ, зокрема, спільно з Державним експертним центром розроблений стандарт медичної допомоги по реабілітації пацієнтів з COVID-19», – сказала Микичак.

За її словами, МОЗ працює над створенням в Україні системи реабілітації для інших пацієнтів. Зазначимо, що особливо йдеться про людей, які перенесли коронавірус у важких та середньо-важких формах.

Також мають визначити і затвердити мережу санаторно-курортних закладів та закладів охорони здоров’я, які зможуть надати відповідну спеціалізовану допомогу.

«МОЗ на минулому тижні завершив розробку проектів ряду документів, зокрема, порядку організації надання реабілітаційної допомоги в сфері охорони здоров’я, типове положення про реабілітаційному відділенні, мультидисциплінарної команди», – додала вона.

Читайте також:  Лікар-онколог назвала 7 симптомів пухлини головного мозку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.