facebook

Смартфони для вакцинованих: які пристрої держава безкоштовно роздасть пенсіонерам

Вакцинованим українським пенсіонерам віком від 60 років почнуть безкоштовно видавати смартфони, через які вони зможуть замовляти ліки та оплачувати комуналку. Записатися у чергу на отримання смартфона можна буде вже з квітня. Які саме пристрої отримають українці, поки що не відомо, але є інформація, що вони будуть обладнані передньою камерою та LTE.



 

Смартфони також матимуть камеру 8 мегапікселів, щоб пристрій міг проводити ідентифікацію користувача по обличчю. Це знадобиться, наприклад, для отримання цифрового підпису в додатку “Дія”, а він у свою чергу буде потрібний для низки інших послуг – оформлення пенсійного, субсидії тощо.

Також смартфони для вакцинованих пенсіонерів матимуть модуль NFC, що дозволяє безконтактно сплатити смартфоном будь-який товар чи послугу. За таким принципом працюють віртуальні картки для виплат за програмою “Єпідтримка”.
Якщо деякі пенсіонери досі не отримали 1000 гривень за вакцинацію, то вони матимуть таку можливість після отримання смартфона. Потрібно буде зареєструватися в “Дії” і відкрити віртуальну карту в одному з банків. Отримані гроші пенсіонери зможуть витратити не лише на ліки та комуналку, а й на придбання газет, журналів та книг, залізничні квитки, походи до театру чи кіно.

Крім того, пенсіонерам мають надати спеціальні пільгові тарифи на мобільний зв’язок. Мобільні оператори поки що не знають, як держава компенсуватиме їм витрати за тарифи на інтернет для пенсіонерів.

Читайте також:  Пенсіонери в України можуть отримати 7000 грн додатково до основної виплати

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.