facebook

“Небезпечна інфекція вражає пацієнтів на 7-й день хвороби, вірус провокує підступні ускладнення”: лікар про штам “Омікрон”

Штам “Омікрон” зі вражаючою швидкістю поширюється Україною та світом, кидаючи медикам і пацієнтам все нові небезпечні виклики.



Медики повідомляють про великий ризик, з яким стикаються інфіковані на 6-7 день недуги, коли до вірусу через знижений імунітет може доєднатися ще й бактеріальна інфекція, з якою організму доводиться починати боротися додатково і позачергово.

Лікар Тарас Жиравецький на своєму каналі в мережі Youtube розповів про головні особливості процесу лікування хвороби, спричиненої штамом “Омікрон”.

На початку недуги слід вживати жарознижучі препарати, які ще й мають протизапальну дію. На 7-8 день організм почне виділяти антитіла і подолає вірус.

Важливо підтримувати організм, аби він мав можливість почати виробляти антитіла. Вірус провокує запалення, яке проявляється набряками і зростанням температури, які варто збивати.

На 6-7 день також до хвороби може додатися бактерійна інфекція, на яку доводиться відволікатися імунній системі, окрім як на боротьбу з вірусом. У цьому випадку потрібно додаткове лікування, аби здолати другу інфекцію.

Читайте також:  "Вірус еволюціонує, новий важкий штам може зупинити лише одне": лікар-імунолог спрогнозував, що чекає світ після "Омікрону"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.