facebook

Вакцина AstraZeneca, на яку чекає Україна, не захищає від африканського штаму коронавірусу

Вакцина від коронавірусу британсько-шведської компанії AstraZeneca, яка надійде до України, малоефективна проти штаму з ПАР. Але виробники обіцяють поліпшити препарат.



Як повідомляє Financial Times з посиланням на попередні результати дослідження компанії, під час клінічних випробувань, які проводили в ПАР за участю 2026 осіб, з’ясувалося, що дві дози препарату продемонстрували нездатність захистити вакцинованих від слабких і середньотяжких форм перебігу Covid-19.

Своєю чергою в компанії AstraZeneca заявили ЗМІ, що в результатах дослідження йдеться про I/II фази випробувань, в яких брала участь невелика кількість добровольців.

“Ми вважаємо, що наша вакцина може захищати від тяжкого перебігу хвороби, бо активність нейтралізувальних антитіл при її застосуванні та ж, що і у випадку з іншими вакцинами від Covid-19, які показали, що вони допомагають запобігти важким формам хвороби, особливо за умови оптимізації інтервалу між введенням двох доз до 8-12 тижнів”, – заявив представник компанії.

В Оксфордському університеті повідомили, що розробники вакцини вже ведуть роботу над її модифікацією і враховуватимуть особливості найпоширеніших нових штамів вірусу.

Читайте також:  На Верховинщині знову є постраждалі від укусу змії

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.