facebook

“Пишаюся, що росіянка”: у Києві звільнили двох вчительок після мовного скандалу

У київському ліцеї №303 та спеціалізованій школі №152 із поглибленим вивченням англійської мови діти поскаржилися, що викладачі проводять уроки російською мовою. Інцидент перевірили та вчителям винесли догани, а пізніше звільнили.

Про це повідомляє 8 лютого Уповноважений із захисту державної мови.

У соцмережах у грудні 2021 року учні опублікували відео, на якому викладачі спілкуються російською мовою. Після цього Уповноважений із захисту державної мови ухвалив рішення про перевірку двох згаданих шкіл.

Фахівці виявили у навчальних закладах порушення закону про забезпечення функціонування української мови як державної.

Що відомо про інцидент
Учень ліцею №303 зробив зауваження вчительці, яка розмовляла російською мовою. Вона після зауваження на українську не перейшла і заявила, що “пишається тим, що не українка, а росіянка”.

“Не стримала емоції і дуже шкодую, що так сталося. Я вже вибачаюсь перед своїм колективом, при нагоді вибачусь перед дитиною, дуже шкодую, що так сталося. Більше нічого додати. Я звільняюся”, – прокоментувала інцидент Лариса Бондар.

Читай також: У Києві школярі “зацькували” вчительку піснею про Бандеру

У ліцеї відповіли, що “факт застосування російської мови вчителем ліцею в освітньому процесі при проведенні заняття з німецької мови є прикрим та поодиноким випадком”.

Зазначається, що викладачеві німецької мови винесли догану, вона свою вину визнала і вирішила звільнитися за власним бажанням.

До того ж адміністрація 152-ї школи запевнила, що вчительці історії також було винесено догану за порушення чинного законодавства “з питань дотримання педагогічної етики”. Викладачку звільнили з роботи.

Читайте також:  "Більшість учителів панічно боїться інтеграції. Є тупа боротьба за свій найважливіший предмет"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.