facebook

Медики назвали найперші симптоми коронавірусу “Омікрон“, які з’являються після зараження

Коронавірус “Омікрон” виявився заразнішим за попередні штами, тому що він легше і швидше проникає в клітини організму. Перші симптоми після зараження виявляються протягом двох днів.



Медики з США, Великобританії та ПАР досліджують симптоматику штаму “Омікрон”, і вже поділилися деякими спостереженнями. У перелік ранніх симптомів “Омікрону” медики внесли першіння в горлі, біль у попереку, втому, чхання, нічну пітливість і ломоту в м’язах. Також у хворих часто спостерігається головний біль.

Перші симптоми у хворих фіксуються, як правило, через 2 дні після контакту з хворим, у поодиноких випадках коронавірус дає про себе знати трохи пізніше. Вірус може “гуляти” в організмі до 14 днів і проявити себе в будь-якій день. Деякі проживають цей період безсимптомно, але з “Омікроном” таке буває не часто. При цьому сама хвороба протікає у пацієнтів у легшій формі, ніж попередні штами “Дельта” та “Альфа”.

Типовими симптомами “Омікрону” стали біль у вухах і висипи на тілі у вигляді або кропив’янки, або пітниці, яка найчастіше зустрічається на ліктях, колінах і тильній стороні кистей і стоп. Також штам “Омікрон” може проявлятися у вигляді запаленої шкіри пальців ніг із свербінням, пухирями та набряком.

Медики радять у разі появи якогось із перерахованих симптомів коронавірусу піти на самоізоляцію терміном на 10 днів і здати ПЛР-тест на другий-третій день появи перших симптомів. Інкубаційний період “Омікрону” скоротився до трьох днів. У цьому перші імуноглобуліни М з’являються з 5-7 дня, а імуноглобуліни G, у разі, з десятого дня.

Читайте також:  Ковідний рейс: за сім годин польоту Омікроном заразилися 78% пасажирів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.