facebook

“Шокуючий симптом з’являється у вухах, інфіковані нажахані “дзвоном” і глухотою”: медики про ознаки штаму “Омікрон”

Лікарі продовжують відкривати все підступніші симптоми, які викликає штам “Омікрон”, що, стрімко поширюючись, витісняє штам “Дельта”.



Науковці повідомляють про прояв недуги, який може повністю позбавити людину слуху, на відновлення котрого потрібен буде час. Також інфіковані можуть чути прямо в голові дивне звучання, подібне на дзвін, яке слугує не лише симптомом хвороби, але й здатне своїм виникненням сигналізувати про майбутні ускладнення. Більше того, заражений, раптово втративши слух, взагалі більше може не мати жодних ознак недуги.

Як інформує “Molbuk”, експерт з інфекційних захворювань Каліфорнійського університету в Сан-Франциско (UCSF) доктор Пітера Чін-Хонга що новий симптом, біль у вухах, обумовлений тим, що вірус в основному вражає дихальні шляхи, які розташовані близько до рота, носа та вух і часто потрапляє в ці місця.

Зараження “Омікроном” дійсно може викликати болючі симптоми у внутрішньому вусі, які люди не завжди сприймають як ознаку ковіду.

Лікарка Костянтина Станкович порекомендувала тим, хто помітив у себе втрату слуху, запаморочення чи дзвін у вухах не ігнорувати ці симптоми, а пройти тестування на COVID-19.

“У деяких наших пацієнтів ми бачили, що втрата слуху є єдиною ознакою зараження COVID-19”, — зазначила лікарка Станкович.

Читайте також:  13-річна дівчина потрапила до реанімації через ліки для схуднення

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.