facebook

“Організм знемагає від жахливого сну і нудоти, вірус поширюється страшними темпами”: медики про штам “Омікрон”

Штам “Омікрон” стрімко поширюється Україною, викликаючи у людей важкі симптоми та ускладнення. Медики повідомляють про сплеск захворюваності, а також про незвичайні прояви хвороби, такі як – безперервне чхання, нудота і стани зміненої свідомості (дивний і дуже тривалий сон).



Складна ситуація складається і в сусідній з Тернопільщині областю, там зросла кількість інфікованих коронавірусом людей.

Як інформує “Molbuk”, головна санітарна лікарка Чернівецької області Наталія Гопко, що ситуація зі збільшення хворих є прогнозованою через свята.

“Наприкінці минулого року ми прогнозували, що після свят можливе зростання і буде чергова хвиля коронавірусу. Закликали людей дотримуватися санітарних норм, вакцинуватися. Збільшення кількості хворих пов’язуємо з тим, багато хто відвідував родичів під час свят, було щільніше контактування, багато людей виїжджало за межі області чи закордон.

Тож впродовж останніх днів ми фіксуємо різке збільшення хворих. Найшвидшими темпами виявляємо кількість нових хворих у Чернівецькій територіальній громаді. Тут найчастіше були масові заходи і все це теж вплинуло на збільшення захворюваності”, – сказала Наталя Гопко.

За інформацією Центру контролю та профілактики хвороб у Чернівецькій області, впродовж останніх семи діб у Чернівецькій області зареєстровано понад тисячу нових випадків COVID. Порівняно з минулим тижнем кількість хворих зросли майже на 60%.

“У попередні кілька тижнів кількість хворих була меншою, але реанімації не були порожніми, було достатньо важких хворих. Зараз бачимо, що разом зі зростанням кількості хворих зростає і кількість викликів швидкої допомоги…. Але варто припускати, що випадки нового штаму вже можуть бути”, – зазначила Наталія Гопко.

Медики просять людей не забувати про пильність і якщо є якісь симптоми хвороби, то звертатися до лікаря і робити тестування.

Читайте також:  В Іспанії за добу від коронавірусу одужали понад 3,4 тисячі осіб

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.