facebook

По всій Україні масово “мінують” школи: дехто переходить на “дистанційку”

В Україні триває хвиля псевдомінувань. Під удар уже потрапили торгові центри, аеропорти та станції метро. Крім того, невідомі масово мінують школи по всій Україні.



Як повідомляє “УНН” із посиланням на поліцію Дніпропетровської області, замінували школи у Кривому Розі.

Через це було вирішено призупинити навчальний процес у школах. Співробітники шкіл евакуювали дітей та попросили їхніх батьків забрати учнів додому. У 16 навчальних закладах проводяться перевірки.

У Києві у вівторок, 18 січня, “замінували” 46 шкіл. Ще 16 закладів зазнали загроз 17 січня. Вибухонебезпечні пристрої не виявили.

Навчальний процес постраждав у Черкасах та Миколаєві. Через хвилю “мінувань” школам порадили перейти на дистанційний формат роботи.

У Миколаєві таке рішення ухвалили школи №3, 20, 46 та муніципальний колегіум ім. В.Д. Чайки. Їх “мінували” вже чотири рази.

У Черкасах дистанційний формат запроваджують у всіх школах. Як розповіли в Департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради у Facebook, школи зазнають атак псевдомінерів з 12 січня. Про поновлення очного навчання повідомлять додатково.

У СБУ заявили про “російський слід” повідомлень про мінування. Як розповіли представники відомства ВВС News Україна, це поширений інструмент в умовах гібридної агресії, яку Росія веде проти України.

Усі повідомлення про мінування перевіряють. Як правило, вони не підтверджуються.

Читайте також:  Дистанційне навчання в Україні: не всі школи відкриються восени

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.