facebook

Лікарі радять зберігати молочні зуби дітей: несподіване відкриття вчених

Навіщо? Все дуже просто і завбачливо!

eab90d4159f38670c2e71d506bfa306e

Молочні зуби і їх втрата – цілком природний процес для дорослішання дитини. Однак мало хто знає, що, згідно з сучасними дослідженнями, молочний зуб в майбутньому може врятувати свого господаря…

ttigkzgudfkyguvb rgjsabhs




Більшість батьків вже знайомі з концепцією збереження пуповинної крові своєї дитини в спеціальних банках: відомо, що в ній міститься велика кількість стовбурових клітин.
Це такі клітини, які здатні диференціюватися в структури будь-яких органів. Так що якщо кров зберегти не вдалося, все ще залишається шанс.

udaleniye-molochnogo-zuba-u-detey-02

Ще в 2003 році дослідники виявили, що в молочних зубах міститься до двох десятків стовбурових клітин, які можна використовувати для лікування різних захворювань. З їх допомогою можна «полагодити» життєво важливі органи, які були пошкоджені під час різних захворювань.

zuby_u_detey_vypadenie3

Працює це приблизно так: стовбурові клітини візьмуть із зубної пульпи, в якій вони перебувають, а потім змусять регенерувати в потрібний матеріал: нейрони, кістки, хрящі і навіть серцеві клітини. Вважається, що з їх допомогою можна буде лікувати цукровий діабет 1 типу, так як клітини можна диференціювати в підшлункову залозу, яка виробляє інсулін.

vypal-molochnyi-zub-mo5d3nfk3ntwbcvqhnpxjz2sq2hph1snjqunjdw6wc.jpg.pagespeed.ce.koWtGxx1xI

Є складність: клітини повинні залишатися живими. Тільки в цьому випадку з них можна буде отримати користь. Потрібно встигнути вжити відповідних заходів протягом 48 годин, цього часу буде достатньо. Якщо не вкластися – клітини будуть втрачені.

Результат пошуку зображень за запитом

Вже зараз існують організації, які за окрему плату збережуть зуби дитини в потрібних умовах. Крім того в цьому питанні можуть допомогти і самі стоматологи, які мають всі інструменти для того, щоб транспортувати зуби в зазначені місця.

Лечение-молочных-зубов-у-детей

Так що не поспішай тепер від них позбавлятися! Як тільки помітиш, що у дитинчати захитався зубчик, подумай, як можна його зберегти.

Читайте також:  "Будуть руйнування": астролог назвав дати, коли постраждає майже вся Україна

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.