facebook

“Наслідки можуть бути дуже серйозними”: в Італії попередили про небезпеку Омікрону для нещеплених

Заступник міністра охорони здоров’я Італії П’єрпаоло Сілері попередив, що штам коронавірусу Омікрон небезпечний навіть для молодих та здорових людей. Його наслідки можуть бути дуже серйозними для тих, хто ще не імунізувався.

'Наслідки можуть бути дуже серйозними': в Італії попередили про небезпеку Омікрону для нещеплених


Чиновник зазначив, що пандемія ще не закінчилася, а COVID-19 поки що не став таким, як “банальний вірус грипу”, пише La Repubblica. Разом із тим, новий варіант має інші характеристики порівняно з Дельтою, у зв’язку з чим необхідно змінювати стратегію боротьби з ним.

Насамперед, на думку Сілері, потрібно змінити підхід до управління роботою лікарень. Також варто оновити систему передачі даних щодо захворюваності населення.

“Проста цифра числа інфікованих сама по собі не має великого значення в присутності вірусу, який став набагато заразнішим, але менш агресивним”, – сказав заступник міністра.

Він додав, що за такого широкого поширення штаму Омікрон медикам важливіше знати, які пацієнти потрапляють із коронавірусом до лікарень: який їхній вік, статус щеплень і чи є в них будь-які супутні захворювання.

Ця інформація може допомогти нам краще зрозуміти тих, хто все ще не наважується зробити щеплення”, – сказав Сілері.

Заступник міністра наголосив, що потрібно відновити у лікарнях простір, де пацієнти зможуть поспілкуватися з родичами. Необхідно також знову почати приділяти більше уваги всім хворобам, що відійшли на другий план через коронавірус.

Усе вищезгадане допоможе стати на шлях переходу від пандемії до ендемії COVID-19 – “від надзвичайної ситуації до життя з вірусом”, вважає П’єрпаоло Сілері.

Нагадаємо: у Всесвітній організації охорони здоров’я припустили, що пандемія коронавірусу може перейти у фазу ендемії. Поки що важко спрогнозувати, коли це станеться, все залежить від швидкості вакцинації населення Землі.

Читайте також:  В Японії за тиждень відремонтували дорогу з гігантською ямою

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.