facebook

Що робити, коли від зміни погоди розколюється голова: поради лікаря

З різкою зміною погодних умов, яку синоптики прогнозують в Україні, багато людей можуть відчути погіршення самопочуття. Лікар Людмила Матвієць пояснила виданню “Сегодня”, що таке метеозалежність і як вона впливає на організм людини.



 

Фахівець розповіла, що метеозалежність – це порушення механізмів адаптації до навколишніх умов, зокрема, коли підвищується чутливість вегетативної нервової системи до електромагнітних коливань, спричинених різкою зміною погоди.

Людмила Матвієць зазначила, що у такі дні багато людей скаржаться на підвищений тиск, головний біль, зумовлений спазмами судин, тому що організм не встигає адаптуватися до змін.

Щоб покращити свій стан, лікар рекомендує зберігати емоційний спокій, уникати стресів та конфліктних ситуацій. Не варто навантажувати себе ні емоційно, ні фізично, ні психічно.

“Тим, хто приймає ліки – важливо контролювати артеріальний тиск щодня вранці та ввечері, поки погода нестабільна чи є скарги на самопочуття”, – каже Людмила Матвієць.

Ще в такі дні, за словами фахівця, потрібно включити препарати групи ноотропів, також відомі як «підсилювачі когнітивних здібностей», тому що вони наводять у норму тонус судин, покращуючи загальне самопочуття.

Якщо тиск підвищився, тоді можна проконсультуватися з сімейним лікарем і, можливо, збільшити дозу лікарського засобу.

Читайте також:  Хлопчик вагою, як пляшка Coca Cola народився здоровим і вижив

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.