facebook

“Гібридний вірус вразив науковців, ніхто не очікував цих гострих фактів”: що не так зі суперстрашним штамом “Дельтакрон”

Жахливий штам “Дельтакрон”, нещодавно виявлений медиками, може виявитися зовсім не тим, чим його вважають. Науковці зробили заяву про те, що думають щодо ймовірного нового варіанту вірусу та рівня його загрози.



Як інформує “НВ”, експерти заявили, що гібридна мутація коронавірусу, що отримала назву Дельтакрон, яка була виявлена на Кіпрі, найімовірніше, є результатом лабораторного зараження.

Британські вірусологи вивчили послідовності РНК нового варіанту вірусу і вважають, що у природі такий вірус не зустрічається.

Хоча коронавіруси можуть генетично комбінуватися, це трапляється рідко, і вчені, які аналізують відкриття так званого Дельтакрону, кажуть, що це малоймовірно.

“Послідовності кіпрського Дельтакрону, про які повідомляють кілька великих ЗМІ, виглядають явно штучними — вони не групуються на філогенетичному дереві”, — написав на вихідних Том Пікок, вірусолог з відділу інфекційних захворювань Імперського коледжу Лондона.

Джеффрі Барретт, голова ініціативи з геноміки COVID-19 у британському інституті Wellcome Sanger, сказав, що передбачувані мутації розташовані в частині геному, яка є вразливою для помилок у певних процедурах секвенування.

“Це майже напевно не біологічний рекомбінант ліній Delta та Omicron”, — сказав він.

Читайте також:  "Штам "Дельта" робить жертвами саме цих людей, міцне здоров'я не врятує": лікар про жорстокість вірусу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.