facebook

Француз звинуватив колишнього намісника Києво-Печерської Лаври у зґвалтуванні

Про зґвалтування архімандритом УПЦ МП Ахілою Шахтаріним француз написав у Фейсбуку.

Пізніше про інцидент він розповів у сюжеті ТСН.

Ніколя Імбер приїхав до Києва у листопаді 2021 року. Він читав лекції у КПІ, а паралельно писав статтю «про церковний розкол в Україні».

За словами самого Імбера, 28 грудня, коли він мав тяжку лихоманку, попросив притулку у знайомого архімандрита Києво-Печерської Лаври Ахіли Шахтаріна.

Ахіла Шахтарін у 1992-1994 роках був в.о. намісника Києво-Печерської Лаври.

Француз звинувачує його у зґвалтуванні. Він стверджує, що той напоїв його алкоголем та почав чіплятися вночі. Сам Імбер пояснює, що в нього була лихоманка і він просив допомоги. Ахіла запропонував йому лягти в одне ліжко, щоб тому не було холодно, а потім почав домагатися.

Француз оприлюднив переписку із Ахілою після нічних домагань:



30 грудня аспірант отримав позитивний тест на коронавірус.

Він має залишатись в Україні щонайменше до 8 січня.

В Києво-Печерській Лаврі заявили, що не чули про інцидент та порадили французу звернутись до поліції. Той так і зробив. У коментарі журналістам Імбер розповів, що правоохоронці попередили його про довготривалість процесу розслідування.

Водночас він звернувся до Московського патріархату.

“Ніхто не відповідав. Отець Микола Балашов, заступник голови відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату, прочитав моє повідомлення та не відповідав”, – уточнив аспірант.

Батюшка служить у монастирі на честь ікони Божої Матері “Києво-Братська” багато років. Каже, що про скандал з французом довідався із інтернету і вважає це підставою.

“Поліція займається цим. Я ж також не буду чекати, коли такі обвинувачення будуть лунати”, – зазначив архімандрит Ахіла (Шахтарін).

Практично слово в слово він повторює історію зустрічі і спілкування з Ніколя. Аж до застілля.

Читайте також:  У Запоріжжі викрали 5-річну доньку калушанки, яку згвалтували і вбили

“Ми спробували три (настоянки – Ред.) – калину, малину. В монастирі це не забороняється. У нас не було застілля. Борщ, пельмені рибні”, – розповів він.

Ахіла каже, що саме Ніколя напросився на ночівлю. Йому дали окреме ліжко. Видали чисту піжаму і поклали спати.

“Я навіть запідозрив, що він прийняв якісь ліки, чи шось таке, бо в нього різко змінилася поведінка. Коли я його випроваджував, він агресивно себе почав поводити”, – зазначив він.

Будь-які спроби зґвалтування священник заперечує. Каже, поліція розбереться. Не вірить Ахіл і в “ковід” Ніколя.

В поліції Київської області підтвердили, що громадянин Франції подав заяву про злочин, а священника у Горинці вже допитали.

Зараз у поліції чекають на результати судово-медичної експертизи. Лише тоді стане ясно, хто кого домагався. Наразі провадження відкрито за статтею “побої та мордування”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.