facebook

У МОЗ розповіли, що може зупинити епідемію COVID-19 в Україні

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що лише до кінця 2022 року Україна вийде на шлях приборкання епідемії COVID-19. Однак він наголосив, що для цього потрібно виконати одну єдину умову – вакцинація більшості українців.

У МОЗ розповіли, що може зупинити епідемію COVID-19 в Україні


За словами Кузіна, 2021 вже показав, що боротися зі спалахами коронавірусу можливо і в умовах адаптивного карантину без введення загальнонаціонального локдауну. Про це він розповів у ефірі телеканалу “Україна 24”.

Головний санлікар сказав, що на 2022 рік в Україні встановлено амбітну мету – вакцинувати не менш ніж 70% населення. Він зазначив, що приклади багатьох держав показали, наскільки реально виконати такий план.

Водночас він заявив, що підтримує думку Всесвітньої організації охорони здоров’я про те, що наступний рік стане початком закінчення пандемії. Кузін також запевнив, що наступного року країна житиме в умовах адаптивного карантину.

Варто зазначити, що станом на 30 грудня в Україні дві дози вакцини від коронавірусу отримали 13,6 млн людей. У відсотковому співвідношенні це становить 33,2% всього дорослого населення.

Як повідомляв OBOZREVATEL, вакцинацію українців бустерною дозою планують запровадити протягом січня 2022 року. Оптимальний термін для ревакцинації – від шести до дев’яти місяців після двох щеплень.

Нагадаємо, раніше Кузін заявив, що бустерна доза вакцини від коронавірусу, ймовірно, продовжуватиме дію сертифіката. Принаймні такі правила діють на території ЄС, логікою якого, найімовірніше, слідуватимуть і в Україні.

До речі, Всесвітня організація охорони здоров’я виступила із посланням надії напередодні Нового року. Генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус побажав припинення пандемії коронавірусу наступного року. Він виклав низку завдань на 2022 рік, включаючи глобальну мету вакцинувати 70% людей у всіх країнах до середини року, створивши міцнішу основу для глобальної безпеки в галузі охорони здоров’я та інвестування в посилення первинної медико-санітарної допомоги.

Читайте також:  Як працюватимуть школи в Україні з 1 вересня: у МОЗ озвучили правила

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.