facebook

МЗС підтримало рішення ЄС про продовження санкцій проти Росії

У МЗС заявили, що це рішення ще раз продемонструвало солідарність Європейського Союзу з Україною.

1643631




МЗС України підтримує рішення Ради ЄС про продовження до 31 січня 2016 року терміну дії санкцій проти РФ, введених у зв’язку з безпосередньою причетністю російської сторони до ескалації ситуації безпеки на сході України. Про це йдеться в коментарі МЗС, оприлюдненому у вівторок ввечері.

“Це рішення ще раз продемонструвало солідарність Європейського Союзу з нашою державою, його відданість захисту територіальної цілісності та незалежності України”, – йдеться в повідомленні.

Згідно з текстом документа, “весь цивілізований світ і, насамперед, ЄС, закликає РФ дотримуватися зобов’язань у рамках Мінських домовленостей, припинити поставки озброєння, найманців і боєприпасів, таким чином сприяючи дотриманню режиму припинення вогню, і вплинути на підконтрольних бойовиків. Тільки повне виконання РФ всіх зобов’язань може стати підставою для перегляду режиму санкцій”.

Україна дотримується позиції, що в разі подальшого загострення ситуації або ж продовження нехтування Москвою нормами міжнародного права і своїми зобов’язаннями, міжнародне співтовариство має посилити санкційний та інший тиск на Росію.

“Тільки повне відновлення контролю України над українсько-російським кордоном, стабілізація ситуації на Донбасі і повернення його в українське правове поле буде означати виконання Мінських домовленостей. І це загальна точка зору України, Європейського Союзу і всього цивілізованого світу”, – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Москва вважає цинічним продовження санкцій в день вторгнення нацистів.

Читайте також:  Штайнмаєр закликає проявити "стратегічне терпіння" до Росії

Шукайте деталі в групі Facebook