facebook

Вражає дітей: у США медики заявили про небезпеку інсульту після “Омікрону”

У США медики відзначають зростання рівня госпіталізацій дітей зі штамом коронавірусу “Омікрон”. У мегаполісі Нью-Йорк відсоток госпіталізацій зріс у п’ять разів у грудні, у різних регіонах країни в середньому ця цифра піднялася на 35%.



Про це повідомляє Telegraf із посиланням на CNN.

Лікарі зазначають, що більшість тих, хто опинився у лікарні, не були щеплені або курс імунізації не закінчили. COVID-19, до того ж, стали частіше виявляти у тих, хто не мав симптомів. Причиною цього, крім швидкого поширення вірусу, лікарі називають відсутність суворої ізоляції.

“Омікрон”-штам вражає дітей різного віку, додають медики. Серед небезпечних “побочок” вірусу – мультисистемний запальний синдром. При цьому синдромі у дітей, які раніше не мали серйозних захворювань, можуть виникати проблеми серця та внутрішніх органів. У ВООЗ заявляли, що цей синдром може призвести до інсульту у людей, молодших 19 років.

Медики додали, що не всі випадки COVID-19 у дітей протікають у тяжкій формі та потребують лікування у лікарні, проте американські лікарі стали частіше виявляти вірус при інших тестах.

Цей матеріал підготовлений на підставі останніх досліджень, висновків вчених та лікарів. Матеріал має виключно загальноінформаційний характер і не містить медичних порад. Для встановлення діагнозу або отримання медичних порад обов’язково зверніться до лікаря.

Читайте також:  Кривавий Новий рік: підліток розстріляв свою сім'ю

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.