facebook

З’являється на шкірі: названо новий симптом “Омікрону”

Дедалі більше людей заражаються новим штамом коронавірусу “Омікрон”, який було виявлено у ПАР у листопаді цього року. Його симптоми відрізняються від інших штамів. І нещодавно у Великій Британії було виявлено ще один новий симптом.

Новий симптом Омікрону виявили у Великобританії виявили - висип на шкірі - фото 1


Про це повідомляє Express.

Дослідження симптомів було проведено лікарями та вченими з різних університетів, у тому числі Гарвардської школи громадської охорони здоров’я Т. Х. Чана та Королівського коледжу Лондона у співпраці з медичною науковою компанією ZOE.

Кількість виявлених заражених новим штамом у всьому світі швидко зростає. І важливо виявити всі можливі симптоми, які допоможуть швидко ізолювати хворих, щоб зменшити поширення вірусу.

Один із симптомів COVID-19, про який багато хто, можливо, не чув, – це висип. Вчені вважають, що цого можна назвати “четвертою ключовою ознакою” “Омікрону”. Висипка схожа на кропивницю і частіше зустрічається у молодих людей. Вона швидко з’являється і так само швидко зникає. На відміну від “ковідних пальців” висипка дає сильне свербіння і часто починається з долонь і підошв ніг.

Висипка може з’явитися вже на ранній стадії і зберігатися досить довго – кілька днів або навіть тижнів. Причому навіть за “безсимптомного” коронавірусу.

Дослідники зазначають, що у Великій Британії 21% опитаних вказали на висип, як на єдиний симптом. Ще 17% повідомили, що висип був їх першим симптомом.

Інші незвичайні симптоми, пов’язані з “Омікроном”:

першіння у горлі,
нежить,
чхання,
слабкі м’язові болі,
сильна втома,
нічна пітливість.

Читайте також:  "Якщо з'являється цей симптом, вірус спричинить нестерпну хворобу": лікар про ознаку штаму "Омікрон"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.