facebook

10 суперпродуктів, які чоловіки повинні їсти щодня

Вони знижують ризик серцевих захворювань та інших хвороб, поширених серед чоловіків.

Зміст


Броколі

Лосось

Горіхи

Авокадо

Гриби

Кіноа

Помідори

Червона квасоля

Чорниця

йогурт

Нещодавнє національне опитування, проведене Клівлендською клінікою, однією з найбільших лікарень США, показало, що: 81% чоловіків вважають себе відносно здоровими, але сумна реальність полягає в тому, що стрес, скринінг на поширені види раку, такі як рак простати, товстої кишки, шкіри, яєчок і сечового міхура Не сприяють цьому і повсякденні звички, такі як відсутність щорічних медичних оглядів, втому числі відсутність здорового харчування.

Водночас, на думку експертів, існує підвищений ризик серцево-судинних захворювань, захворювань легенів, раку простати та інсульту, причому останній є основною причиною смерті у чоловіків порівняно з жінками.

Існує багато способів покращити здоров’я, в тому числі за допомогою дієти.

Хоча здорова рослинна і білкова їжа корисна для всіх, незалежно від статі, наступні 10 супер продуктів для чоловіків містять особливі поживні речовини, які можуть допомогти вирішити поширені проблеми чоловічого здоров’я, такі як хвороби серця і підвищений ризик розвитку деяких видів раку.

Більше порад щодо здорового харчування див. у статті 10 продуктів, корисних для чоловіків.

Броколі.

Існує багато різних суперпродуктів, які можуть принести користь чоловічому здоров’ю, але одним з найважливіших є броколі. Цей зелено-жовтий овоч містить необхідні поживні речовини, такі як вітаміни С, К і А, а також клітковину.

Насправді, експерти вважають броколі суперпродуктом для чоловіків. Це пов’язано з високим вмістом сполуки під назвою сульфорафан, яка була досліджена на предмет її протиракового потенціалу. Це може бути важливо для всіх, але дослідження також показали, що чоловіки загалом частіше помирають від раку, ніж жінки.

Читайте також:  ТОП-10 ознак хорошої коханки

Лосось.

Жирна риба дуже корисна для здоров’я, а лосось-одна з найкорисніших.

Ця жирна риба напрочуд багата на омега-3 жирні кислоти, які необхідні для здорового серця, а омега-3, зокрема, як відомо, зменшують запалення, знижують кров’яний тиск і зменшують фактори ризику захворювань.

Омега-3 жирні кислоти, зокрема, зменшують запалення, знижують кров’яний тиск і зменшують фактори ризику захворювань. Омега-3 жирні кислоти в лососі підвищують рівень хорошого холестерину (ЛПВЩ), який у багатьох чоловіків генетично низький.

Лосось також є хорошим джерелом білка, важливої поживної речовини для підтримки і росту м’язів, і вітаміну D, якого багатьом людям не вистачає.

Ще одна перевага лосося для чоловічого здоров’я-підтримка ерекції. Риба містить високий рівень вітаміну В 12, який пов’язаний з еректильною дисфункцією.

Горіхи
Не зважаючи на здоров’я серця, споживання різноманітних горіхів, таких як мигдаль, фісташки, кеш’ю та волоські горіхи, може допомогти підтримувати здоров’я серця чоловіків у віці.

Горіхи багаті білками, клітковиною та необхідними жирами.

Волоські горіхи містять високий рівень альфа-ліноленової кислоти, типу омега-3 жирної кислоти, відомої своєю користю для здоров’я серця, а фісташки відомі своїми антиоксидантами та забезпечують організм усіма 9 незамінними амінокислотами.

Авокадо
Авокадо містять корисний природний жир і є чудовим джерелом клітковини та калію.

Він важливий для чоловічого здоров’я, тому що це джерело поживних речовин, завдяки чому авокадо вважають суперпродуктом, що особливо корисний для чоловічого здоров’я, оскільки високий вміст мононенасичених жирів в авокадо допомагає знизити рівень поганого холестерину, а також ризик серцевих захворювань та інсульту.

Вживання авокадо допомагає знизити ризик серцево-судинних симптомів, таких як високий рівень холестерину. Тож цей суперпродукт може допомогти захистити ваше серце та здоров’я в цілому.

Читайте також:  Раді пропонують дозволити чоловікам відмовлятися від мобілізації: що буде замість служби

Гриби
Гриби — це ще один суперпродукт, який може значно покращити чоловіче здоров’я.

По-перше, вони є джерелами таких поживних речовин, як вітамін D, селен і антиоксиданти, які є життєво важливими для підтримки хорошого здоров’я, а присутність антиоксидантів у грибах допомагає зменшити ризик хронічних захворювань шляхом боротьби зі шкідливими вільними радикалами.

Селен підтримує імунну систему та функцію щитовидної залози.

Також гриби містять бета-глюкани, тип клітковини, яка сприяє здоров’ю серця, допомагаючи регулювати рівень холестерину.

Кіноа.

Кіноа-це цільне зерно, багате на поживні речовини, необхідні для чоловічого здоров’я. Це чудове джерело кількох важливих вітамінів і мінералів. Кіноа містить кілька грамів білка і клітковини і є повноцінним білком, незважаючи на те, що має рослинне походження.

Цільно зернові продукти загалом корисні для серця, а дієта, багата на цільно зернові продукти, може допомогти контролювати рівень холестерину, кров’яний тиск і ризик серцево-судинних захворювань.

Помідори.

Помідори-поширений суперпродукт, повний потужних антиоксидантів. Лікопін, один оксидант, що міститься в помідорах, пов’язаний з профілактикою хронічних захворювань, таких як рак простати і серцево-судинних захворювань.

Вже відомо, що чоловіки мають вищий ризик серцево-судинних захворювань, тому так важливо вживати корисні для серця продукти, але лікопін має вирішальне значення для захисту від раку передміхурової залози.

Помідори також містять вітаміни А, Кікалій. Діє та з низьким вмістом натрію і високим споживанням калію може допомогти запобігти серцево-судинним захворюванням.

Червона квасоля

Квасоля-ще один чудовий супер продукт для чоловіків, що забезпечує дешеве джерело цінної клітковини, білка та фітохімічних речовин.

Фітохімічні речовини-це активні сполуки, які містяться у фруктах, овочах, бобових та інших рослинних продуктах, і дослідження показали, що ці сполуки допомагають запобігти серцево-судинним захворюванням.

Читайте також:  Лікарі назвали основні міфи про грип та порадили, як вберегтись

На цьому переваги не закінчуються. Чорна квасоля та інші бобові також можуть допомогти контролювати рівень цукру в крові”. Контроль рівня цукру в крові є важливим кроком на шляху до здорового серця, оскільки тривалий високий рівень цукру в крові може пошкодити кровоносні судини і призвести до ускладнень, пов’язаних із серцем.

Це, разом і з вмістом клітковини в бобах, робить їх надзвичайно цінними та ефективними для профілактики та полегшення хронічних захворювань, таких як діабет і серцево-судинні захворювання.

Чорниця.

Чорниця-популярний антиоксидантний суперпродукт.

Регулярне споживання великої кількості чорниці може допомогти підтримувати здорову вагу, знизити ризик серцево-судинних захворювань і нейропротекції.

Вчені також виявили, що поліфеноли (рослинні сполуки) в чорниці знижують рівень “поганого” холестерину ЛПНЩ і допомагають запобігти серцевим захворюванням.

Йогурт.

Цей суперпродукт є повноцінною їжею, що містить хороший баланс жирів, вуглеводів і білків.

Щоденне вживання йогурту допомагає підтримувати енергію та ситість на щоденній основі.

Крім того, згідно з дослідженням, опублікованим у British Journal of Nutrition, чоловіки, які регулярно вживали кисломолочні продукти (такі як йогурт і сир), мали нижчий ризик ішемічної хвороби серця, найпоширенішої форми серцевих захворювань.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.