facebook

В ОГП підписали клопотання про арешт Порошенка, суд дозволив затримання

В Офісі генпрокурора підписали клопотання про арешт експрезидента та лідера “Європейської солідарності” Петра Порошенка. Клопотання підписав в.о. генпрокурора Олексій Симоненко.

В Офісі генпрокурора підписали арешт Порошенку


Клопотання також передбачає заставу в сумі 1 мільярд гривень. Про це повідомляють три окремих джерела “Главкома”, наближені до Офісу генпрокурора.

У свою чергу, джерела “Українських новин” заявили, що Печерський районний суд Києва дозволив затримати Порошенка, щоб доставити його до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Адвокати Порошенка заявили, що їм невідомо, чи подавав ОГП клопотання до Печерського райсуду про його затримання та чи приймав цей суд відповідне рішення. Однак вони не виключають, що це може бути правдою.

Нам поки невідомо, чи ухвалив суд Печерський чи якесь інше рішення про арешт Петра Порошенка. Ми орієнтуємося на інформацію у ЗМІ, зокрема російські ЗМІ, які цю новину підхопили, ніби таке рішення вже ухвалено”, – зазначив Ілля Новіков.

Його колега Ігор Головань додав, що з юридичного погляду це абсолютний абсурд, оскільки це порушує закон, Конституцію, норми КПК, які регулюють порядок вчинення таких дій щодо народного депутата. У разі слідчий суддя зобов’язаний заздалегідь повідомляти народного депутата про розгляд таких клопотань.

Він додав, що захисники п’ятого президента вимагатимуть притягнення до відповідальності всіх, хто міг брати участь у таких беззаконнях.

Тим часом, в Офісі генпрокурора в коментарі Укрінформу підтвердили, що погодили клопотання про обрання запобіжного заходу Порошенка у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Крім того, у Печерському райсуді столиці відбулося закрите засідання, під час якого слідчий суддя розглянув та погодив клопотання прокуратури про надання дозволу на затримання Порошенка для доставки до суду, де вже має відбутися обрання йому запобіжного заходу.

Читайте також:  Щодо "дочок" банків РФ в Україні введені санкції

Відомо, що наразі Петро Порошенко перебуває з робочим візитом у Європі. Він має повернутися в Україну в середині січня.

Нагадаємо, Порошенку оголосили підозру в державній зраді. У партії “Європейська солідарність” вже відреагували на це і назвали справу сфабрикованою.

За словами секретаря РНБО у 2014-2019 роках Олександра Турчинова, ця підозра перетвориться на фарс, як і всі попередні справи проти Порошенка.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.