facebook

“Вірус знищить ваш організм, якщо почалися ці фатальні страждання”: медики про штам “Омікрон” і його симптоми

Штам “Омікрон” стрімко поширюється Україною, медики закликають мешканців нашої держави поводитися відповідально та виважено, адже наближається Новий рік, а це ризик початку масового інфікування. Фахівці повідомили, що симптоми здатні швидко перейти у справжні страждання, котрі можуть вилитися у фатальні наслідки, якщо терміново не звернутися до лікаря.



Як інформує “Obozrevatel”, експерти Американського центру хвороб та профілактики закликають людей стежити за конкретними симптомами та терміново звертатися до медиків, якщо вони з’являться. Про це заявив доктор Рагіб Алі.

Зокрема, 89% інфікованих новим штамом на початковій стадії мають симптоми, що спостерігаються за звичайної застуди. Вони включають сухий кашель та “першіння в горлі”. Деякі пацієнти також повідомляють про втому, закладеність, чхання або нежить.

Хоча ці симптоми в більшості випадків були легкими, є побоювання, що штам “Омікрон” стрімко передаватиметься і може уникнути імунітету організму, викликаного вакцинами.

Південноафриканська лікарка Анжеліка Кутзі, яка першою попередила про інфікованих із новою мутацією, заявила, що у людей, які захворіли на коронавірус нового штаму “Омікрон”, виявляються незвичайні, але легкі симптоми. За її словами, хворі скаржилися на сильну стомлюваність. Також спостерігалась висока частота пульсу. Водночас ні в кого не було втрати смаку чи нюху.

Читайте також:  Як розпізнати рак, яким можуть захворіти, як діти, так і дорослі: у МОЗ назвали симптоми

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.