facebook

Люди, які після повної вакцинації підхопили коронавірус, мають “супер імунітет”

Зараження після вакцинації сприяє посиленню імунної відповіді.



 

Нове невелике дослідження показало, що вакциновані проти коронавірусу, які заразилися після цього COVID-19, можуть мати “супер імунітет”. У таких людей спостерігається величезний сплеск антитіл до 2000%.

Про це пишуть Metro, Independent з посиланням на дослідження, а також йдеться в результатах у журналі Journal of the American.

У невеликому дослідженні порівнювали 26 вакцинованих людей з Університету охорони здоров’я та науки Орегона в США, які підхопили коронавірус, з людьми, які були вакциновані, але не мали позитивного результату. У групі, яка мала інфекції після вакцинації, спостерігається величезний сплеск антитіл до 2000%.

Дослідження показує, що кожне зараження після вакцинації сприяє посиленню імунної відповіді на наступні контакти навіть з новими варіантами вірусу.

“Збільшення було значним, до 1000%, а іноді й до 2000%, тож це дійсно високий імунітет. Це майже «супер імунітет”, – сказав автор дослідження Фікаду Тафессе, професор молекулярної мікробіології та імунології.

“Це одне з перших досліджень, яке показує, що інфекція після вакцинації створює сильніший імунітет, ніж попередня інфекція або тільки вакцинація”, – додала лікарка Моніка Ганді з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско.

Поки не зрозуміло, чи всі повністю вакциновані люди з дослідження, які заразилися після імунізації, підхопили новий штам Omicron або інший варіант.

Читайте також:  На Городенківщині невідома істота загризла понад 30 курей та індиків – місцеві заговорили про містичну чупакабру (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.